Business

Amagerbanken: Finanstilsynet punkterer ejendomsværdi

KØBENHAVN (Direkt) Ifølge en redegørelse fra Erhvervsankenævnet har tre storkunder i Amagerbanken købt en ejendom på Østerbro til næsten det dobbelte af, hvad Finanstilsynet mener, den er værd.

Det skriver Dagbladet Børsen tirsdag.

Dette giver næring til frygten i markedet for, at flere storkunder sammen med Schaumann, i 2008 handlede ejendomme for 2 mia. kr. til stærkt overvurderede priser for at få balancerne til at se bedre ud.

Ifølge kendelsen fra Erhvervsankenævnet kan det betyde, at Amagerbanken enten har ladet sig vildlede af sine store ejendomskunder, eller også har banken medvirket til at skrue priserne op på det københavnske boligmarked sammen med store ejendomsudviklere og investorer.

Erhvervsankenævnet har godkendt Finanstilsynets rapport om Amagerbanken, men de to instanser har sendt forskellige versioner ud. I Finanstilsynets udgave er der flere sorte sider, hvor alt er streget over, mens der i nævnets version kun er fjernet navne. På disse sider kan man derfor læse en beskrivelse af et boligprojekt, som passer godt på Østerfælled-projektet på Østerbro.

Ifølge rapporten har Finanstilsynet vurderet projektet til 853 mio. kr., mens Amagerbanken selv mener, at det er hele 1,5 mia. kr. værd.

- Det, der foregår her, er ikke okay. Det er svært at se, hvordan Amagerbanken ikke kan have vidst det her. De kan selvfølgelig have været lemfældige og troet for meget på de her mennesker. Men vurderingen fra Finanstilsynet er klar - prisen er for høj. Det er slet ikke til diskussion nu. Og en halv milliard (banken står sidst i køen med et engagement på 545 mio. kr. - der er tinglyst pant i ejendommen på 1,1 mia. kr.) er altså en stor fejl at tage, udtaler professor Anders Drejer fra Århus Universitet til Børsen.