Össur: Væksten vender tilbage i 2010

KØBENHAVN (Direkt) Det islandske medicoselskab Össur oplevede negativ vækst i tredje kvartal, men regner med, at toplinjen igen vil vise fremgang i 2010.

Omsætningen dykkede til 84,2 mio. dollar i tredje kvartal fra 86,5 mio. dollar i samme periode sidste år, og driftsresultatet svandt til 14,9 mio. dollar fra 15,4 mio. dollar. Driftsmarginen blev 17,7 pct. mod 17,8 pct. sidste år.

- Vi er godt tilfredse med kvartalsresultatet. Vores forretning er fortsat succesfuld og lønsom. Salget inden for proteser oversteg vores forventninger, og de seneste produktopgraderinger og den nye generation af RHEO KNEE er blevet godt modtaget i markedet, konstaterer administrerende direktør i Össur Jon Sigurdsson i kvartalsmeddelelsen og melder om en stabilisering af problemområdet skinner og støtteprodukter, der atter er parat til vækst.

Össur, der gør sig inden for ortopædisk udstyr som skinner, protesekomponenter og bandager, blev sidenoteret i København den 4. september for at trække udenlandske investorer til, der blev skræmt væk under Islands økonomiske krise.

Össur har siden sin notering i Island 20-doblet omsætning til 350 mio. dollar sidste år. Ifølge ledelsen stopper væksten dog foreløbigt i indeværende regnskabsår, hvor omsætningen ventes at tage et dyk til 310-320 mio. dollar. Driftsresultatet før afskrivninger og amortisering af goodwill, EBITDA, ses skrumpe fra 79,4 mio. dollar i 2008 til mellem 58-62 mio. dollar.

For 2010 ventes omsætningsvækst på 3-4 pct. i lokal valuta. EBITDA-resultatet ses vokse 8-10 pct. ligeledes i lokal valuta.

I tredje kvartal landede EBITDA-resultatet på 19,4 mio. dollar mod 21,1 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.