Business

Jyske Bank: Frikender sig selv

KØBENHAVN (Direkt) Jyske Bank står stejlt på, at den ikke har erstatningsansvar over for de tusinde kunder, der har tabt 800 mio. kr. på at følge storbankens investeringsrådgivning. Pengene er gået tabt i en hedgefond med obligationer fra Jyske Invest, som er solgt af Jyske Bank.

Det skriver Jyllands-Posten onsdag.

Tirsdag meddelte banken, at den ikke vil vedkende sig erstatningsansvaret på trods af, at tre kendelser fra Pengeinstitutankenævnet er gået kundernes vej. Finanstilsynet bekendtgjorde tidligere i år, at markedsføringsmaterialet fra Jyske Invest er vildledende.

- Mange momenter peger efterhånden i retning af, at kunderne har en god sag, konstaterer Carsten Holdum, cheføkonom i Forbrugerrådet, over for Jyllands-Posten.

Banken har fire uger til at beslutte, om man vil dække de tre kunders tab, ellers er kunderne nødt til at gå rettens vej. Udover de tre enkeltsager er der også et gruppesøgsmål på vej mod banken. Jyske Bank og Jyske Invest forsøger dog at sætte en kæp i hjulet for et gruppesøgsmål, fordi der er tale om en stribe individuelle og forskellige sager. Det afviser de utilfredse investorer dog.

- Foreningen ser ikke nogen hindring for, at reglerne om gruppesøgsmål kan anvendes, siger Torben Rasmussen, der er bestyrelsesformand i foreningen bag gruppesøgsmålet til Jyllands-Posten.