Business

-Guide: Scor kassen til din lønforhandling

Glem den, krisen. Og gå så ind til lønforhandlingen og snup en ordentlig og velfortjent luns af lønbudgettet på din arbejdsplads.

Finans.tv2.dk guider dig herunder i retning af en højere løn. Guiden er lavet på baggrund af et interview med Solveig Schmidt, der har udgivet bøger om lønforhandling og holder foredrag om emnet.

Sådan forbereder du dig:

Til lønforhandlingen skal du prøve at være rolig og på den måde signalere overskud overfor din chef. Og den bedste måde at opnå ro i dig selv, er ved at være forberedt. Du kan derfor ikke forberede dig for meget til din lønforhandling.

Hvad tjener de andre?

Det er en god ide at undersøge, hvad de andre i afdelingen tjener? Hvis du har et særlig godt forhold til nogen i afdelingen, kan du spørge dem direkte, ellers kan din tillidsmand formentlig hjælpe dig med at finde ud af, om din løn er høj eller lav.

Tjener du mere end de andre, er der sikkert gode grunde til, at du ligger højt - og så skal du alligevel gå ind og forhandle din løn endnu højere op. Tjener du mindre end de andre, er de andres løn et godt pejlemærke for, hvor ambitiøs, du kan være til lønforhandlingen.

Hvad er du værd i andre virksomheder?

Desuden er det en god ide, at finde ud af, hvad 'din slags' med din erfaring tjener i andre virksomheder. Det kan din fagforening ofte hjælpe dig med at svare på - og ligger du lavere end gennemsnittet for din faggruppe, er det et godt argument at have med til forhandlingen.

Sæt ord på dine styrker

Mange bryder sig ikke om at sætte ord på deres egne styrker - det at sige noget pænt om sig selv, er ikke noget alle danskere er vant til. Men når chefen spørger dig, hvorfor firmaet skal sætte flere penge ind på netop din lønkonto, nytter det ikke at du svarer: "Jeg passer mit arbejde".

Her skal du være helt konkret og sætte ord på dine styrker. Hvis det er dig, der får afdelingen til at fungere, fordi du løser helt centrale opgaver til UG, kandetvære et argument. Eller hvis du i løbet af året har vist, at du laver konkrete resultater for virksomheden. Se på dig selv og dit arbejde - hvor skaber du merværdi for din arbejdsplads?

Det er også en god ide at have lønsamtalen i baghovedet i løbet af hele året. Hver gang du laver resultater eller gør dig positivt bemærket i virksomheden bør du notere det, så du selv husker det helt frem til lønsamtalen. På den måde er det lettere at samle en række slagkraftige argumenter sammen til lønsamtalen.

Antallet af argumenter:

Når man har forberedt, hvad man vil argumentere med, laver mange den fejl, at de udfylder et helt A4-ark med 12 argumenter for, hvorfor de skal have mere i løn. Men det er ofte en dårlig ide, da argument nummer 7,10 og 12 sjældent er lige så stærke som nummer 1, 2 og 3. Du skal ikke bevæge dig ned til de argumenter, der er flossede i kanten. Hold dig til dine bedste argumenter. Hvis du tager de svagere argumenter med, risikerer du blot, at chefen siger eller antyder, at det du nu nævner, aldrig har været et argument for at få mere i løn.

Bestem dig i stedet for de tre til fire bedste argumenter. Og hold fast i dem under hele forhandlingen. Det er bedre at gentage sine stærke argumenter flere gange under forhandlingen, end det er at bevæge sig over til flere og svagere argumenter.

Sæt dig et mål:

Når du efter at have været igennem ovenstående har fået et bedre overblik over, hvor meget, du er værd, er det tid til at sætte sig et mål for lønforhandlingen. Det nytter ikke at have en diffus fornemmelse af, at man skal have 'noget' med hjem fra lønsamtalen. Hvis ledelsen for eksempel tilbyder dig 1000 kroner mere om måneden, er du nødt til at vide, om det er et godt eller et skidt tilbud.

Sæt dig derfor et klart mål, inden du går ind til samtalen.

Læs herunder, hvordan su skal forholde dig under selve lønsamtalen.

Under selve forhandlingen:

Husk at du får mest ud af det, når mødet foregår stille og roligt. Begynd gerne med at snakke lidt om vind og vejr. Indledningen på samtalen går tit galt, fordi mange stresser. Folk vil gerne hurtigt i gang med samtalen, fordi de finder situationen omkring lønforhandlingen ubehagelig. Men mødet skal nok starte på et tidspunkt, og det er okay at lade chefen sætte det i gang.

Overhør chefen

Når chefen starter med at forklare, at lønpuljen er tom, og at du kun kan få et lavt beløb, så skal du være helt ligeglad med det. Hvis chefen siger, at virksomheden er på spanden, så skal du overhøre det - en enkelt person kan alligevel aldrig redde en virksomhed.

Chefens første 'nej' er ikke et nej, så det skal du bare overhøre. Nogen går faktisk fra samtalen efter chefens første nej - og så går de i virkeligheden inden forhandlingerne er gået i gang. Det er en gigantisk fejl. Nu er det jo netop tid til at begynde at argumentere. Det er tid til at belyse alt det, du gerne vil med henblik på at suge flere klejner til dig!

Gentag dig selv

Og når forhandlingen glider frem skal du gentage dine bedste argumenter. Lad være med at bevæge dig ned på listen over argumenter og tage de svage argumenter med. Hold dig til de tre til fire bedste og gentag dem gerne overfor chefen flere gange.

Chefens mange ansigter

Du skal være indstillet på, at chefen kan begynde at se skeptisk ud og rynke brynene under forhandlingen. Det kan være en del af spillet fra chefens side, men det kan også være regulær grublen over, om han kan efterkomme dine ønsker til en eventuelt stor lønstigning. Chefen kan også være nødt til at tage en pause fra forhandlingen. Det er ikke et signal om, at du er nødt til at styrte ud af lokalet. Og der er heller ingen, der siger, at du skal give dig, når chefen siger, at 'det her beløb er, hvad du kan få'.

Selvom chefen indikerer, at I nu er nået frem til det beløb, som han maksimalt kan give dig, så går mange glip af det sidste beløb, chefen kan presses for, fordi de giver sig for hurtigt. I den allersidste del af forhandlingen, hvor den faktisk er ved at blive lukket, er der stadig penge at hente - afslut derfor ikke forhandlingen for hurtigt. Der er penge at hente, hvis du er stejl til allersidst.

Er du utilfreds, så sig det!

Hvis du ikke har fået det beløb, du mener, du er værd, er det i orden, at sige det. Sig til chefen, at du anerkender, at du ikke får mere ud af det nu, men at du stadig ikke er tilfreds med din løn, og det vil påvirke dit krav til næste lønforhandling.

Alternativt kan du se, om du kan få en lønforhandling igen, allerede om et halvt år. Og i så fald skal I aftale det med det samme.

Og husk så: Næste års lønforhandling starter så snart du går ud ad døren fra den netop overståede forhandling.

Held og lykke!