Business

Her er Danmarks dyreste adresser

Skal det være rigtigt dyrt, skal det være langs Øresund. Strandvejen nord for København er fortsat landets ubestridte velhaverstrøg.

Det viser en opgørelse, Boligsiden.dk har gjort over de veje herhjemme, hvor husene sættes til salg for de højeste priser.

Selvom priserne er blevet sat kraftigt ned flere steder i Whisky-bæltet under finanskrisen, er Strandvejen gennem Klampenborg og Charlottenlund, og især dens strækninger gennem Vedbæk, Skodsborg og Rungsted Kyst, Danmarks absolut dyreste adresser.

Vedbæk Strandvej topper listen med en gennemsnitlig udbudspris på knap 20,4 mio. kroner pr. hus og en gennemsnitlig kvadratmeterpris på omkring 70.000 kroner.

Suveræne Nordsjælland

Fem af listens seks dyreste veje er strækninger på Strandvejen, og kun Dronninggårds Allé ved Furesøen i Holte kan med en fjerdeplads på listen hamle op med Strandvejen.

Her finder man blandt andet huset, der blev brugt som Mads Skjerns villa i Matador.

Københavnsområdet tegner sig iøvrigt for de otte dyreste adresser. Først på niende- og tiendepladsen finder man adresser uden for Nordsjælland, nemlig Højensvej og Østre Strandvej i Skagen.