Business

Kokain: Red Bull Cola standset efter kokainfund

KØBENHAVN (Direkt) Red Bull Cola er blevet taget af hylderne i en lang række tyske delstater, efter der er blevet fundet spor af kokain i den opkvikkende drik. Det skriver Bloomberg, der referer til Financial Times Deutschland.

Kemikere ved Nordreihn-Westfalens institut for sundhed har fundet 0,4 mikrogram kokain per liter Red Bull Cola, hvilket hurtigt fik delstaten til at fjerne produktet fra hylderne. Bayern, Thüringen og Rheinland-Pfalz har fulgt trop.

Det understreges dog, at kokainindholdet ikke er i en mængde, der kan beskrives som sundhedsskadeligt. Hegnar.no skriver, at man skal drikke 12.000 liter Red Bull Cola, før kokainindholdet bliver sundhedsskadeligt, og på det tidspunkt vil sukker og koffeinindholdet have taget livet af en først.

Red Bull stiller sig uforstående over for fundet af kokain, men fortæller, at der er ekstrakt fra kokablade i drikken, hvilket dog er for smagens skyld.

Red Bull Cola produceres af østrigske Red Bull GmbH. Den originale Red Bull blev der solgt over 3 mia. dåser af i 2006 under sloganet: It gives you Wiiings.

Ingen af Red Bulls produkter sælges i Danmark.