Her er Danmarks billigste håndværkertilbud

Har du hænderne skruet rigtigt på, eller vil du bare hellere bruge dine penge på at forbedre en bolig end på at købe den? Så se lige her.

Håndværkertilbud findes overalt i landet, og det er ikke umuligt, at man kan finde et sundt projekt, der med den rigtige istandsættelse kan give en fortjeneste, hvis du sælger videre. Eller blive din egen drømmebolig.

Chancen er der i hvertfald, hvis du drømmer om at sætte dit eget præg på et hus fra kælder til kvist.

Her er de allerbilligste huse til salg i Danmark netop nu. 10 vaskeægte håndværkertilbud, der har det til fælles, at de er udbudt til en kontantpris under 190.000 kroner, og at de trænger til en (særdeles) kærlig hånd.

1. Rådhusgade, Hasle, Bornholm

Pris: 115.000 kr.Boligareal: 58 m2Grundareal: 110 m2

Danmarks uden sammenligning billigste hus netop nu ligger på Bornholm. Centralt beliggende i Hasle - midt mellem Hammershus og Rønne på solskinsøens vestkyst - ligger dette ældre byhus i tre etager, hvor man kan sidde for 1.132 kroner om måneden efter en udbetaling på 25.000 kroner. Huset er ifølge ejendomsmægleren ikke vedligeholdt gennem en længere årrække og skal totalrenoveres. Havkikket til Østersøen fra 1. sal er husets trumf.

2. Bavnevej, Randers, Østjylland

Pris: 149.000 kr.Boligareal: 50 m2Grundareal: 347 m2

15 kilometer fra Randers, nær Randers Fjord, ligger denne villa på 50 m2, der ifølge mægleren "trænger til modernisering." Oveni i det officielle boligareal får man en uudnyttet tagetage samt et udhus på 20 m2. Turkis dørkamme er et gennemgående tema i huset, der mangler bad og har en kamin som eneste varmekilde.

3. Idrætsvej, Glesborg, Djursland

Pris: 150.000 kr.Boligareal: 24Grundareal: 355

I Glesborg by på Norddjurs finder man dette lille hus, der ligger på en 355 kvadratmeter grund med frugttræer. Huset måler blot 24 boligkvadratmeter og består af en stue samt et vindfang/the-køkken. Der er ikke indlagt el, vand og varme i ejendommen, men i stuen er der en kamin. Grunden må bebygges med en ejendom på i alt 88 m2.

4. Ørsøvej, Dronninglund, Nordjylland

Pris: 160.000 kr.Boligareal: 64 m2Grundareal: 763 m2

Nær Dronninglund i Vendsyssel ligger dette ældre hus, der består af to stuer, lille køkken, badeværelse og et udhus. Udbudsprisen er blevet sat ned flere gange, men alligevel har huset ifølge EDC stået til salg i 4,5 år. Fra baghaven er der direkte udsyn til åbne marker.

5. Eskjær Møllevej, Roslev, Salling

Pris: 165.000 kr. Boligareal: 132 m2Grundareal: 978m2

Dette hus på Salling nær færgelejet Sundsøre fremstår kun halvfærdigt indvendig med rå murstensvægge og betongulv. Huset indeholder entre, køkken i åben forbindelse med stue samt badeværelse med brus. På 1. sal er der soveværelse og mulighed for indretning af yderligere værelser. Der mangler varme i huset og en trappe til 1. sal. Huset er beliggende tæt på Breum by, hvor der ifølge mægleren er indkøbsmuligheder, skole, sports- og fritidsaktiviteter m.v.

6. Brøndenvej, Dybvad, Nordjylland

Pris: 175.000 kr. Boligareal: 64 m2Grundareal: 274 m2

I Brønden mellem Brønderslev og Frederikshavn finder man dette hus i to plan. I stueplanen er der to store værelser samt badeværelse fra først i 1990-erne. I kælderen er der fyr og to opbevaringsrum, og 1. sal består af et stort rum, hvor det oprindelige køkken er nedbrudt. "Her får du meget hus for pengene," skriver ejendomsmægleren på sin hjemmeside.

7. Kirkevænget, Ketting, Als

Pris: 175.000 kr. Boligareal: 93 m2Grundareal: 947 m2

Denne fredede, stråtækte ejendom i Ketting nær Dronningborg på Als blev ifølge ejendomsmægleren opført i 1707. Den ligger overfor Ketting Kirke nær landevejen mellem Nordborg og Sønderborg. Boligen rummer en entré, stue med brændeovn, køkkenrum uden inventar, badeværelse med bruseniche, to værelser samt et bryggers. Udover boligarealet på 93 kvadratmeter er der udhusplads på 41 m2. Mulighed for fredfyldt baghave ud til åbne marker, skriver mægleren.

8. Dollerup Byvej, Skørping, Himmerland

Pris: 185.000 kr. Boligareal: 63 m2Grundareal: 620 m2

I Dollerup mellem Aalborg og Hadsund ligger dette lille, ældre landhus opført i pudset mur med bliktag. Huset indeholder entre, køkken, bad, opholdsstue, soveværelse samt værelse under reparation. Huset har været til salg i godt to år, og der er foreløbig givet afslag på 45.000 kroner. Til Aalborg er der 20 kilometer. Rold Skov, Rebild Bakker og Kattegat er ligeledes ca. 20 kilometer væk.

9. N.C. Rasmussensvej, Øster Assels, Mors

Pris: 185.000 kr. Boligareal: 125 m2Grundareal: 269 m2

I Øster Assels på det sydlige Mors ligger denne solide murstensvilla - tæt ved indkøb, bus samt boldbaner og grønne arealer, skriver ejendomsmægleren. Villaen fra 1930 er løbende restaureret, men trænger til modernisering. Boligarealet er på 78 m2 samt en høj kælder af tilsvarende størrelse. Stueplanen indeholder en entré med trappe til 1.sal, spisestue med træloft, opholdsstue med træloft, ældre køkken med malet inventar samt et soveværelse. På 1. sal er der et værelse, et disponibelt rum, og et uudnyttet areal. I kælderen er der værelse med bruser, et toilet, et værksted samt et disponibelt rum. Fjernvarme er indlagt.

10. Ålsbovej, Aarup, Fyn

Pris: 185.000 kr. Boligareal: 108 m2Grundareal: 548 m2

Også på Fyn kan man få et hus til under 200.000 kroner. Dette dødsbo nær Aarup på Vestfyn har været til salg i knap to uger. Bindingsværkshuset er beliggende i landsbyen Ålsbo ca. 3 kilometer fra Gelsted og med kort afstand til den fynske motorvej. Ejendommen trænger til en gennemgribende renovering, dog er der nyere stråtag på den ene side. Huset indeholder en entré, ældre køkken, stue, ældre toilet, værelse/stue med gennemgang til soveværelse samt et depotrum. Der udarbejdes ikke tilstandsrapport, oplyser mægleren.