Mads Skjerns villa til salg

Tænk, hvis du boede i Korsbæk. I velhaverkvarteret straks udenfor byen og lige ved fjorden. I områdets måske fornemmeste ejendom.

Selveste Mads Skjerns villa er netop sat til salg, og det må sætte gang i flyttedrømmene for enhver med nostalgi for dansk tv-drama - og en velspækket pengepung.

Villaen til 35 millioner kroner ligger ganske vist ikke i Korsbæk, men på Dronninggårds Allé i Holte, og fjordudsigten er slet ikke havkig, men et storslået vue over Furesøen. Og hvis du tror, at du kan gå og rette på blomsterne i de samme stuer som Ghita Nørby eller lukke skydedørene ind til kontoret som Mads Skjern, må du tro om igen.

Tv-optagelserne foregik nemlig kun udenfor, så huset ligner ikke Skjern-familiens indvendig. Til gengæld er det genkendeligt udvendig med sine hvide mure, det sorte tag, dørpartiet i hjørnet og den lange, grusbelagte indkørsel.

Villaen i Holte er et dødsbo, der har haft samme ejer siden 1951, oplyser ejendomsmægler Jan Fog. Det var således denne ejer, der gav tilladelse til tv-optagelserne i 1978-1981 og som har boet i huset lige siden Mads Skjerns tid.

"Det sjove er, at det (1951) passer nogenlunde med tidspunktet for Mads Skjerns overtagelse af huset efter Anden Verdenskrig. I princippet kunne han have boet i huset endnu," siger Jan Fog til finans.tv2.dk.

Det er dog ikke helt rigtigt, viser et kig i tv-annalerne. Mads Skjern overtog nemlig villaen fra købmand Munk i efteråret 1937. Det skete, fordi tøjforretningen i Algade skulle udvides og familien Skjern derfor ikke længere kunne bo i lejligheden over forretningen.

Desuden fejrede Mads Skjern sin 50-års fødselsdag i 1947, hvilket ville gøre ham mindst 111 år i dag, men jo, jo, tanken kan man da lege med.

Ud over den sjove historie om villaens tv-fortid får man lidt af en pragtbolig for millionerne. Det 435 kvadratmeter store palæ rummer 11 værelser inklusiv en stor sittinghall med pejs og en glashavestue med kig til søen. Desuden er der 199 m2 kælder med billardrum, værksted og vinkælder, mens den imponerende grund på knap 13.000 m2 gemmer på en tennisbane og bådebro i søkanten.

En bolig, der er en matador værdig.