Business

KMD solgt for 2 milliarder kroner

Kommunernes Landsforening (KL) har solgt it-virksomheden KMD for 2 milliarder kroner til ATP og kapitalfonden EQT.

Det skriver KMD (Kommunedata) på sin hjemmeside.

Der er indgået en aftale om et salg af 100 procent af aktierne i KMD med Kommunernes Landsforening, oplyser selskaberne. Salget af KMD har været undervejs fra kommunalt hold i lang tid.

KMD er eksperter i offentlig IT og står blandt andet for Nemkonto, Netborger og E-Boks samt lønadministration til Københavns Kommune.

Virksomheden har cirka 3.000 ansatte og omsatte i 2007 for mere end 3,2 milliarder kroner.

KMD er i dag mest fokuserede på kommunerne, men vi tror også, vi kan få store opgaver inden for staten. Men også private vil være interesserede i vores lønsystemer

Peter Korsholm, partner i kapitalfonden EQT

KL's formand Erik Fabrin (V) siger til Ritzau om salget, at man i salgsprocessen har fokuseret på at finde den køber, som vil være det mest optimale match for kommunerne, virksomheden og dens medarbejdere.

"Det, mener jeg, er lykkedes. Med EQT og ATP som ejere vil virksomheden og dens medarbejdere få markant bedre muligheder for at vokse og hente nye markedsandele uden for den kommunale verden", siger Erik Fabrin.

EQT får 85 procent af KMD, mens ATP overtager de øvrige 15 procent.

Til TV 2 Finans siger partner i kapitalfonden EQT, Peter korsholm:

"Vi ser stadig gode vækstmuligheder for KMD i den kommende tid. KMD er i dag mest fokuserede på kommunerne, men vi tror også, vi kan få store opgaver inden for staten. Men også private vil være interesserede i vores lønsystemer".