Business

Nye fyringer på vej i bankverdenen

Den globale finansverden forbereder sig på endnu en runde af nedskæringer ovenpå finanskrisen. Ifølge Financial Times er 70.000 stillinger truet i USA alene, når bankerne i denne måned regner på næste års budgetter.

I forvejen vurderes nedsmeltningen i den finansielle sektor at have kostet 150.000 jobs. De nye nedskæringer ventes især at ramme en række investeringsbanker og trading-virksomheder, der er blevet hårdt ramt af de store værditab på verdens pengemarkeder, skriver avisen.

"Fjerde kvartal bliver kaotisk. Mange af kapitalmarkedernes store spillere må skære deres arbejdsstyrke ned med 25 til 30 procent," siger analytiker Meredith Whitney fra investeringsbanken Oppenheimer til Financial Times.

Også herhjemme har banker og andre finansinstitutioner sagt farvel til mange ansatte som direkte konsekvens af finanskrisen. I alt 484 bankfolk m.fl. har ifølge Finansforbundet mistet deres job i løbet af de seneste måneder.