Business

Din nye skatteprocent er klar

I knap 40 år har SKAT hvert år sendt rudekonvolutter med forskudsopgørelse og skattekort til samtlige danske skattebetalere. Men fra i år er det slut med papirarbejdet - forskudsopgørelse og skattekort er blevet digitale.

Mandag lagde SKAT så de digitale forskudsopgørelser for 2009 på nettet, så man nu kan gå ind at se sine skatteoplysninger for næste år. I SKATs Tast Selv-system kan man også ændre sin forskudsopgørelse og finde sit skattekort.

"Fra 2009 trækker alle arbejdsgivere skattekortoplysningerne elektronisk. Som lønmodtager behøver man derfor ikke længere at holde styr på - og huske at aflevere - et skattekort til arbejdsgiveren," siger Klaus Østergård Jensen, der er kontorchef i SKAT.

Digitaliseringen af forskudsopgørelsen og skattekortet gør ikke kun livet lettere for borgerne. SKAT sparer også penge på ordningen.

"Vi sparer over 17 millioner kroner på papir og porto ved ikke længere at skulle sende 4,6 millioner forskudsopgørelser og skattekort ud. Vi sparer faktisk papir svarende til tre gange Eiffeltårnets højde," siger Klaus Østergård Jensen.

Trods digitaliseringen kan man fortsat vælge at få forskudsopgørelsen tilsendt på papir. Det har 300.000 borgere benyttet sig af.