Business

Sol og danskere reddede festival

Roskilde Festival slipper formentlig for et underskud i år og takker vejrguderne samt de mange danske gæster.

I foråret frygtede Roskilde Festival et underskud på grund af sidste års mudderbad og svigtende salg i udlandet, men med det gode vejr og med overraskende mange armbånd solgt herhjemme, forventer festivalen nu, at årets musikfest løber rundt.

- Vi landede på 67.000 solgte armbånd plus søndagsbilletter. Vi skulle forbi de 65.000 for at komme i balance, så det ser det ud til, at vi gør, siger talsmand Esben Danielsen til TV2 Finans.

Flere rydder op

Hele syv ud af ti festivalgæster var i år danskere, hvilket er markant flere end sædvanligt, og udover det flotte danske fremmøde, glæder Esben Danielsen sig over, at festivalgæsterne er blevet bedre til at rydde op efter sig. Det letter de store udgifter til oprydning, som sidste år kostede festivalen over 6 millioner kroner.

- Der er markant flere, der hjælper til i år, og det sparer os for en masse penge. Hver gang publikum hjælper os med affaldet, så kan vi bruge pengene til at lave en bedre festival, siger Esben Danielsen, der forventer at spare "nogle millioner" kroner på den konto i år.

Issalg sætter rekord

Også foreningerne, der står for salget i festivalens boder, melder om pæn indtjening. Ølsalget overstiger forventningerne, og salget af is har slået alle rekorder i det varme vejr. 80.000 is har festivalgæsterne sat til livs i år, og det er 10-15 procent flere end normalt.

Først i foråret 2009 venter Roskilde Festivalen at have det fulde overblik over økonomien i festivalen 2008.