Business

Norsk firma høster PR på Gates-spøg

Norsk firma oversvømmes af henvendelser oven på den aprilsnar selskabet sendte ud i tirsdags. Alle vil læse den falske pressemeddelelse, som fik Bill Gates' firma til at true med at pudse sine advokater på nordmændene.

Hos det lille norske billedbureau, Crestock, fortryder de ikke den aprilsnar, som satte det hele i gang.

Og de er heller ikke kede af at være kommet på kant med selveste Bill Gates - en af verdens rigeste mænd og stifter af Microsoft, fordi de i deres spøg påstod at have købt Gates selskab Corbis for mere end 600 millioner dollar.

Vi har næsten ikke kapacitet til at besvare alle mails og de mange telefonopkald, der kommer ind efter, at næsten samtlige norske medier har kastet sig over sagen.

Sverre Sjøtun

Det skulle da lige være fordi, de knapt nok har haft tid til at passe deres arbejde siden 1. april, på grund af den pludselige interesse for firmaet;

- Vi har næsten ikke kapacitet til at besvare alle mails og de mange telefonopkald, der kommer ind efter, at næsten samtlige norske medier har kastet sig over sagen, forklarer marketingdirektøren, Sverre Sjøthun.

Og ikke uden tilfredshed i stemmen erkender han, at "noget PR har det da givet". Trods amerikanske trusler om et retsligt efterspil, har det lille norske selskab ikke tænkt sig at fjerne, hvad de selv kalder for en "åbenlys aprilsnar" fra sin hjemmeside.

Efter den famøse pressemeddelelse, som altså påstod, at nordmændene havde sikret sig et langt større Corbis med økonomisk hjælp fra EU, har de spøgefulde nordmænd dog lagt endnu en meddelelse ud, som følger op på selve spøgen og gengiver ordlyden i den mail, som Corbis sendte straks efter de havde opdaget spøgen.

Læs begge meddelelser direkte via de to links her til højre.