Business

Maersk skal sejle militært udstyr

Mærsk Lines amerikanske datterselskab, Maersk Line LTD, tilfører nu yderligere to skibe til den flåde af skibe, der sejler udstyr for det amerikanske forsvar. Det drejer sig om to biltransportere, der har sejlet for Höegh Autoliners.

Kun tre uger efter at Mærsk solgte sin flåde af bilskibe til norske Höegh Autoliners, mod at Mærsk - med en aktiepost på 37,5 procent - blev ny storaktionær, har Mærsk brugt de nye muligheder til, at udbygge sit i forvejen meget tætte samarbejde med det amerikanske forsvar.

Maersk Line LTD har netop overtaget de to Höeghskibe, Alliance Norfolk og Alliance St. Louis, der fremover skal sejle militære forsyninger for det amerikanske forsvar og under amerikansk flag.

De to store biltransportere kan hver medbringe op 6.500 biler - eller 54.000 kubikmeter forsyninger.

Maersk Lines LTD har i mere end 40 år sejlet for det amerikanske forsvar, og driver derudover en række ikke-kampskibe for den amerikanske flåde.