Business

Nordisk Film køber Zentropa

Nordisk Film køber halvdelen af filmselskabet, Zentropa. Aftalen vil blive offentliggjort på et pressemøde senere torsdag.

endnu er det sparsomt med oplysninger, og derfor er det endnu ikke klart, hvem af ejerne i Zentropa, der sælger sine aktier.

Det vides, at stifterne og filmmændene von Trier og Aalbæk Jensen tilsammen ejer halvdelen af filmselskabet - men om det er deres andel, der er blevet overtaget af Nordisk Film er endnu uvist.

Nordisk Film, der hører hjemme i Valby er et af verdens ældste og stadig eksisterende filmselskaber. Det står bag folkelige klassikere som Olsen Banden, mens Zentropa er kendt for sine Dogme-film.

Om Zentropa

Zentropa blev grundlagt i 1992 som et resultat af et samarbejde mellem instruktøren Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen i forbindelse med skabelsen af filmen, Europa.

Sammen deler de to 50 procent af ejerskabet af selskabet - resten af aktierne er i hænderne på ansatte og andre tætte samarbejdspartnere.

Tidligere på året indgik Zentropa og Nordisk Film en salgsalliance på baggrund af Zentropas internationale salgsselskab, Trust Film Sales, og Nordisk Film International Sales indenfor TV-salg.

Nordisk Film, der dominerer det det danske biografmarked, har 1200 ansatte.