Business

Robinhus-folk overvejer RealMæglerne

Onsdag meldte 14 af Robinhus-kædens 26 selvstændige mæglere i Jylland, på Fyn og vest for Roskilde, at de forlader samarbejdet i protest. En ny samarbejdspartner er klar i kulissen.

Utilfredse Ronbinhus-mæglere har sat sig til forhandlingsbordet med en ny mulig partner. Det afslørede formanden for mæglerne til TV 2/Finans onsdag aften;

- Vi er fjorten mæglere, der har opsagt vores kontrakt med Robinhus i dag, for at gå sammen med RealMæglerne om at skabe et slagkraftigt online koncept i Danmark, sagde Mogens Kragh formand, Mæglerforeningen Robinhus.

Han siger, at de mange medlemmer træder ud af samarbejdet, fordi de er stærkt utilfredse med, at de skal betale 40 procent af overskuddet fra hvert salg til Robinhus. Ifølge ham, er der flere, der overvejer at følge de 14.

- Vi har haft et langt forhandlingsforløb, hvor vi har forsøgt at komme til enighed med Robinhus om nogle kontraktbetingelser, men det er ikke lykkedes med et tilfredsstillende resultat. Derfor har vi truffet beslutningen om at gå en ny vej.

Indehaverne af Robinhus, Torben Andersen og Frederik Bruhn-Petersen, vil ikke kommentere mæglernes exit. Men i en kortfattet email til TV 2/Finans skriver de ejere, at Robinhus vil fortsætte med at eksistere i hovedstadsregionen.

Robinhus-kædens koncept består af, at husejerne selv fremviser deres bolig, mens Robinhus står forvurdering, salgsopstilling og det efterfølgende papirarbejde.