Matas solgt til CVC for 5,2 milliarder

Indehaverne af de i alt 291 butikker under Matas' navn har på et aktionærmøde søndag med to tredjedeles flertal besluttet at takke ja til et købstilbud fra investeringsselskabet CVC Capital Partners på 5,2 milliarder kroner.

På mødet skulle butiksejerne tage stilling til, hvilke af to købstilbud fra henholdvis CVC og den anden budgiver Axcel, der skulle blive det endelige.

Buddet fra Axcel blev først indgivet dagen før aktionærmødet, og selvom Axcel havde lagt 75 millioner kroner oven i det 5,2 milliarder store købstilbud fra CVC var det altså den sidstnævnte bejler, der løb af med Matas-ejernes gunst.

Næste skridt på vejen mod et salg er en ændring af vedtægterne i Matas, så det fremover ikke kun er materialister, der har lov til at eje aktier i Matas.

Dermed ser det ud til, at der foreløbig er sat punktum i den strid, som den seneste tid har udspillet sig i Matas. Flere butiksejere har blandt andet beskyldt bestyrelsen i Matas for at ikke at varetage budprocessen i overensstemmelse med butiksejernes interesser.