Business

Tyskere svigter danske sommerhuse

Danskerne er glade for at holde ferie i et dansk sommerhus, men det er tyskerne til gengæld ikke længere. Den svære økonomiske situation syd for grænsen har formentlig fået flere tyskere til at holde tegnebogen tættere til kroppen.

Hele 16 procent flere danskere holdt ferie i et lejet dansk sommerhus i september måned sammenlignet med september 2004. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Den store stigning i antallet af danskere, der lejer et feriehus i september, er dog ikke stor nok til at opveje den kendsgerning, at der var 39.000 færre tyske overnatninger i de danske feriehuse i september. Det svarer til et fald på 4 procent.

Det resulterer i et samlet fald i antallet af overnatninger i september på en enkelt procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Tallene hænger ganske godt sammen med udviklingen for årets første ni måneder. For perioden januar til september faldt antallet af overnatninger nemlig samlet med 5 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Samtidig steg antallet af danske overnatninger i perioden med 10 procent.

I løbet af årets første ni måneder faldt antallet af tyske overnatninger med 9 procent.

Flere på hotel, feriecenter eller camping

Den faldende interesse for at leje et feriehus i Danmark har tilsyneladende ikke smittet af på feriefolkets lyst til at overnatte på vandrehjem, feriecentre, campingpladser og hoteller. Særligt vandrehjemmene har oplevet fremgang i september måned.

Antallet af overnatninger på vandrehjem steg med 21 procent i september sammenlignet med samme måned sidste år. Hotellerne rapporterer om 6 procent flere overnatningerne, mens antallet af campingovernatninger steg med 10 procent.