Irakere rejser hjem på sommerferie

16x9

Hver uge flyver tre rutefly med ferie­gæster til Iraks hovedstad, Bagdad. To gange om ugen letter flyene fra Stock­holm, mens der er én afgang fra Malmø. Irakerne er ikke bange for deres sik­kerhed i Bagdad, skriver Ekstra Bladet.

"Alle medier viser et forvrænget billede af sandheden i Irak. Vi har snakket med familien i Bagdad, og de siger, det er sikkert at komme derned nu," fortæller den ældste datter i familien Alshara, der består af far, mor og seks børn, til Ekstra Bladet. Dansk Flygtningehjælp har ikke hørt om ruteflyvningerne til Bagdad.

"Det er nyt for mig, at irakere tager på ferie i Irak. Jeg ved ikke, om det hænger sammen, og jeg har selvfølgelig lidt svært ved at forstå det," siger generalsekretær Andreas Kamm.

Ferie eller ej - irakere rejser ikke
Han har på det seneste været fremme med kritik af, at de afviste irakiske asylsøgere i Danmark skal tvangshjemsendes til Bagdad, fordi det ifølge Flygtningehjælpen er alt for farligt.

De afviste irakere i Brorsonskirken i København kender heller ikke til ferierejserne til Bagdad, men det ændrer ikke ved, at de ikke vil tage hjem. Tove Auda, der er frivillig pressetalskvinde for "Irakerne i kirken", siger til bladet, at man jo kan købe sig til sikkerhed.

"De her fok, der tager til Irak på ferie, har nok et job, og de har givetvis penge til at betale for sikkerheden," siger hun.