IndvandrerrÄdgivere under jorden

IndvandrerrĂ„dgivere lever i frygt for overfald og repressalier fra vrede familier, der ikke vil finde sig i, at rĂ„dgiverne hjĂŠlper unge piger fra tvangsĂŠgteskaber, sikrer dem uddannelÂser eller forhindrer involvering i kriÂminalitet. Det siger flere rĂ„dgivere, som Jyllands-Posten har talt med.
Flere lever pĂ„ hemmelige adresser for ikke at kunne opspores af vrede pĂ„rĂžÂrende. En af dem er Mohammed Rafiq, som fortĂŠller, at truslerne ofte udgĂ„r fra hĂžjtuddannede familier, hvis fĂŠdre arbejder og fungerer som en integreret del af det danske samfund.
Mohammed Rafiq rÄdgiver unge indvandrerkvinder og har i en periode levet under jorden, efter at han skrev bogen "KÊrlighed kan ikke arrangeres".
"Jeg er blevet overfaldet pÄ RÄdhuspladsen, og jeg har to gange mÄtte skifte adresse. Vi er inde og rÞre ved nogle meget fÞlsomme traditioner i indvandrerkredsene, og som medarbejder opfattes man som en trussel mod mÊndene i famlierne. Det reagerer de pÄ," siger Mohammed Rafiq.
Den af politiet prisbelÞnnede "FÊdregruppen" pÄ NÞrrebro i KÞbenhavn har mistet mange medarbejdere pÄ grund af trusler.
Formanden, Khaled Alsubeihi, siger, at han ikke lÊngere tÞr have med den hÄrdeste gruppe at gÞre.
"Jeg er blevet skudt pÄ, har vÊret udsat for falsk anmeldelse, modtaget trusler i affekt og velovervejede trusler. Jeg har en familie at tÊnke pÄ og vil ikke lÊngere arbejde med disse famlier og mennesker," siger Khaled Alsubeihi til Jyllands-Posten.
Han har stor forstÄelse for, at indvandrerkonsulenten og politikeren Manu Sareen har valgt at sige sit job op i KÞbenhavns Kommune efter dÞdstrusler.