Katastrofer på kort

16x9

Forskningsorganisationen Learning Lab Denmark sender i dag forskning på gaden i en helt ny form.

I øjeblikket er der to konferencer om økonomi og miljø i gang i København. Copenhagen Consensus og Copenhagen Conscience. I følge Learning Lab Denmark mangler de to konferencer dog et vigtigt aspekt. Forholdet mellem teknologi og mennesker.

I følge Forskningsorganisationen vil der i år 2010 være større risiko for at blive dræbt i en menneskeskabt katastrofe end i en naturkatastrofe, og det er den udvikling Learning Lab Denmark vil sætte fokus på.

Bilkort

Organisationen har derfor udsendt et spil kort, hvor man lærer om komplekse, teknologiske systemer og deres til tider katastrofale følger, mens man dyster mod hinanden.

Kortene er bygget op som traditionelle bilkort, hvor det gælder om at overgå modstanderen i forskellige kategorier. Men i stedet for at dyste på hestekræfter og tophastighed, gælder det i hazardcards om at have dén ulykke med flest dræbte eller mest mediebevågenhed.

På hvert kort står der lidt om de forskellige katastrofer, der spænder vidt lige fra atomulykken ved Tjernobyl, over HIV-virus, til Boneloc skandalen.

Design din egen ulykke

På den hjemmeside, hvor man kan købe kortene kan man også spille mod computeren og læse mere om de enkelte katastrofer. Hvis man vælger at investere i kortspillet, får man samtidig mulighed for selv at designe og indsende nye katastrofekort til Learning Lab Denmark.