Akkari tiltales ikke for trusler

16x9

Politiet: Ahmed Akkari fremsatte ikke mord-trusler mod Naser Khader

Halvandet år efter, at imam Ahmed Akkari kom i mediernes søgelys for angiveligt at have truet Naser Khader på livet i en fransk dokumentarfilm, har Københavns Politi i al stilhed indstillet efterforskningen.

Politiet indledte efterforskningen, fordi Akkari under skjulte optagelser knyttede en kommentar til, hvad der vil ske, hvis Naser Khader skulle blive integrationsminister:

"Mon der så ikke vil dukke to mænd op og sprænge hans ministerium i luften," sagde Ahmed Akkari.

I samme program talte nu afdøde imam Abu Laban om en person, der vil skabe "ravage" og udføre en "martyraktion". Begge imamer blev kaldt til timelange afhøringer hos Københavns Politi.

Men Københavns Politi skriver i en afgørelse, at man ikke kan straffe folk for trusler, når de slet ikke har ønsket, at den truede fik kendskab til det.

"Da der er tale om en udtalelse optaget med skjult kamera, vil det ikke kunne bevises, at der foreligger et sådant fortsæt. De fremsatte udtalelser kan heller ikke henføres under andre bestemmelser i straffeloven, da der ikke foreligger andre konkrete oplysninger, der kunne indicere en planlægning af et overfald eller lignende," skriver Københavns Politi.