Opgang evakueret på Glasvej

Beboere på Glasvej måtte tilbringe natten i busser efter ransagning

Klokken var mellem 01 og 02 i nat, da beboerne på Glasvej 8a måtte stå op til beskeden om, at nogle af deres naboer var mistænkt for at planlægge en terroraktion. Kort forinden var politiet trængt ind i en lejlighed i opgangen. Lydene fra aktionen vækkede Sadiq Al-Fatlawi, der er overbo til den ransagede lejlighed.

"Så kom der en politimand og fortalte, at vi skulle komme ned, fordi det var farligt at være i lejligheden. Da vi kom ned i bussen, fortalte de, at de havde mistanke om, at der var spræng­stof her i ejendommen," siger han.

Al-Fatlawi tilbragte sammen med sin kone og deres to børn det meste af natten i politiets evakueringsbusser. Først klokken halv seks i morges kunne familien vende tilbage til deres lejlighed.

Beboerne i den ransagede lejlighed var flyttet ind for få måneder siden. Derfor var der ikke mange i opgange, der kendte noget til dem. Men Sadiq Al-Fatlawi fortæller, at han har set to unge mænd i lejligheden, og at den ene af mændene var taxachauffør. Men han havde ikke bemærket noget særligt ved de nye beboere.

"Det var en stor overraskelse for alle os familier, der blev evakueret. Man bliver overrasket, når politiet pludselig kommer og banker på døren," siger han.

Først omkring klokken ni her til formiddag blev politiets afspærring af Glasvej ophævet.