Schmeichel vil skyde mio i Brøndby

En investorgruppe med den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel i spidsen tilbyder den trængte fodboldklub på Vestegnen en kapital­indsprøjtning på 250 mio. kr. - bl.a. på betingelse af, at der sker ændringer i Brøndbys ledelse.

Hvis svaret fra Brøndbys bestyrelse bliver positivt, vil Schmeichel overtage jobbet som sportslig direktør.

Schmeichel startede selv sin karriere i netop Brøndby.

Investorkredsen er parat til at sætte sig på 80 procent af den samlede aktiekapital.

Peter Schmeichel og kompagni har krævet, at magtbalancens i aktierne skal flyttes væk fra Per Bjerregaard og fonden med A-aktierne, der historisk set har repræsenteret amatørerne.

Brøndby svarede ikke på tilbuddet inden fristens udløb

Brøndbys ledelse havde imidlertid ikke svaret på tilbuddet, da fristen udløb fredag kl. 15.30, og det skuffer Peter Schmeichel.

Tilbuddet eksisterer formelt set ikke længere, men de er velkomne til at ringe, siger Peter Schmeichel til TV 2 Nyhederne.

"Jeg føler, at vi er blevet en smule skidt behandlet. I torsdags ville jeg tilbyde Per Bjerregaard at stoppe som direktør og fortsætte som bestyrelsesformand, men nu er jeg i tvivl om, hvorvidt det er en god idé," sagde Schmeichel på et pressemøde sent fredag eftermiddag.

Derfor er det op til Brøndby, hvis der skal nye investorer til klubben, pointerer han.

Investorerne, der blandt andet tæller finansmanden Aldo Petersen og advokaten Karoly Nemeth, satser på at gøre klubben til en bedre forretning.

"I moderne fodbold er det vigtigt at have en skrap forretning, som er uafhængig af, hvad der sker på fodboldbanen. Det er vi sikre på, at vi kan gøre, og det kan give frihed til at skabe et bedre sportsligt fundament. Vi har prøvet at komme i dialog med Brøndby, og jeg har aftalt et møde med Per Bjerregaard," sagde Peter Schmeichel.