Nyheder

Særpræget hverdag hos sex-sekt

Den sadomasochistiske Emenkaya-sekt i Randers, som har holdt en 17-årig pige skjult i et halvt år, lever en særpræget tilværelse.

Sektens overhoved er Uffe Oidorff Hove, der afsoner syv års fængsel for dødsvold mod en af sektens kvindelige medlemmer. Han er med Retslægerådets ord en psykopat, der burde sidde i forvaring på ubestemt tid.

Men i huset i Randers elsker de deres sadistiske leder, der kørte en usædvanlig husholdning, inden han blev fængslet.

Af Elisabeth Tejlmand og Peter Møller

Bofællesskabet i Hørhaven i den jyske by har siden midten af 90'erne været rammen om især psykisk svage kvinders forsøg på at udvikle sig selv.

Ifølge retsreportager fra sagen om sekt-leder Uffe Oidorff Hoves dødsvold blev samværet i huset imidlertid mere og merevoldeligt og præget af seksuelle udfoldelser som sadomasochisme, hvor en person stimuleres seksuelt af at føle smerte.

I efteråret 2001 kom kvindernes tilsyneladende totale psykiske, fysiske og økonomisk underkastelse frem i offentligheden, da Uffe Oidorff Hove blev idømt syv års fængsel for vold med døden til følge.

Hans samlever blev idømt to års fængsel for at binde et kvindeligt sekt-medlem til en sengestolpe, hvorefter Uffe Oidorff Hove gennemtævede kvinden og efterlod hende døende.

Underetage til det huslige
Nedenunder sad Hanne Bindslev intetanende og så tv. Som medlem siden 1995 havde hun oplevet at stige i hierarkiet for siden at miste sin status, da hun modsatte sig Uffe Oidorff Hoves ordrer.

Hun var derfor ikke en del af husets overetage, hvor sexlegene og volden foregik. Hanne Bindslev tilhørte husets underetage, hvor de "menige" sekt-medlemmer levede efter nøje beskrevne husregler, der holdt kvinderne travlt beskæftigede med madlavning, indkøb, tøjvask og ikke mindst rengøring.

Fest til efter midnat
I dagtimerne passede hun sit job som hjemmehjælper ved kommunen. Om aftenen var huset præget af høj musik og leben til langt ud på natten. Dem, der ikke kunne undvære søvn, blev mobbet og opfordret til at tage en hovedpinepille.

"Jeg kunne hverken tænke eller føle. Terapeuten forklarede mig, at jeg heller ikke skulle tænke, fordi min evne til det var ødelagt i en tidligere inkarnation," sagde Hanne Bindslev til Kristeligt Dagblad, da retssagen om dødsvolden var i gang.

Ifølge bladet underviste Uffe Oidorff Hove sine klienter i en religiøs livsfilosofi, hvor mændene gennem selvudvikling skulle redde verden, mens kvinderne gennem underkastelse skulle tjene mændene og leve deres sande kvindelighed ud.