DDF laver Voldsmose-spil

16x9

Den Danske Forening laver Voldsmosespil: Odense overvejer sagsanlæg

Odense Kommune undersøger nu mulighe­den for en retssag, efter at Den Dan­ske Forening har lanceret det såkaldte Voldsmosespil - med en slet skjult hentydning til bydelen Vollsmose. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Harry Vinter, der er formand for Den Danske Forening, beskriver spillet som "en blanding af underholdning og alvor".

Gennem spillet kaldes til hellig krig, der chikaneres kvinder uden slør, der uddeles tæsk og voldtages, og på felt 79 får en kvinde halsen skåret over.

"Alle, der læser avis, ved jo, at episoderne i spillet sker i virkeligheden i ghettoerne," siger Harry Vinter og tilføjer, at en jurist har gransket spillet og ikke fundet det i strid med dansk lovgivning.

Ifølge Den Danske Forening handler spillet ikke specifikt om Vollsmose, trods navnet "Voldsmose".

Problemstillingerne i spillet findes i alle områder med mange borgere med minoritetsbaggrund, og derfor bør de 10.000 beboere i Vollsmose ikke føle sig hængt ud, mener Harry Vinter.

DDF: For børn
Han mener, at brætspillet henvender sig til børn og voksne.

"Man siger, at børn og voksne taler for lidt sammen. Hvis et morsomt spil kan få børn og voksne til at tale om et alvorligt problem, er meget nået," siger Harry Vinter

Rystet Vollsmose
Kay Jokil, der er leder af Vollsmose­sekretariatet i Odense Kommune, beskriver brætspillet som rystende.

"Det her er noget af det mest ubehagelige, jeg har oplevet. Uanset ens holdninger til indvandring er det helt uacceptabelt at forlyste sig med at hænge en bestemt gruppe mennesker ud på den måde," siger Kay Jokil, som i går bad kommunens jurister vurdere, om spillet er i strid med racismelovgivningen.

"Moralsk er min personlige grænse helt klart overskredet. Nu vil jeg bede vores jurister vurdere, om der er grundlag for at tage retslige skridt i forhold til Den Danske Forening," siger Kay Jokil.

Forhånelse og nedværdigelse
Niels-Erik Hansen, leder af det uafhængige Dokumentations- og Rådgivningscenteret om racediskrimination, vurderer umiddelbart, at Den Danske Forenings brætspil læner sig op af en overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.

"Spillet er netop udtryk for den forhånelse og nedværdigelse af en bestemt etnisk og religiøs gruppe, som racismeparagraffen forbyder," siger Niels-Erik Hansen, som alligevel tvivler på, at Den Danske Forening kan blive dømt for brætspillet.

"Alle almindelige mennesker kan jo se, at det her er en hetz mod muslimer. Men piller man teksten fra hinanden, sætning for sætning, kan foreningen godt påstå, at det skal forstås på en anden måde. Og da vi netop i disse år oplever, at det kan være meget svært at blive dømt efter racismeparagraffen, fordi man tolker ytringsfriheden meget vidtgående, er jeg ikke sikker på, at foreningen vil blive dømt," siger Niels-Erik Hansen.