Skal forklare ofring af Rullemarie

16x9

Rullemarie bruges normalt til rydning af forskellige ammunitionstyper og sprængstoffer, men i weekenden fik hun debut som fredsmægler. En sindsforvir­ret mand reagerede prompte ved at sky­de robotten i stykker, og det koster nu 1,8 millioner kroner for en ny Rullemarie.

Alt for dyrt, mener Karen Hækkerup, der er retsordfører for Socialdemokrat­erne.

"Det undrer mig, at man kan brænde 1,8 mio. kr. af på noget, der burde kunne klares for et par hundrede kr."

Karen Hækkerup kræver nu svar fra justitsminister Lene Espersen (K), der skal redegøre for, om politiet i fremtiden kan nøjes med en almindelig legetøjsrobot.

Rullemarie blev mødt med riffelskud og øksehug, da hun i weekenden rullede mod en 58-årig hjemmeværnsmand, der havde forskanset sig i et sommerhus. Robotten havde en hvid seddel med i kloen, men den læste manden aldrig. Major Poul Nedergaard fra Hærens Ingeniør og ABC-skole roser politiets opfindsomhed.

"Det er utroligt positivt, at politiet brugte robotten i forsøget på at få forbindelse med manden i stedet for at sende en betjent frem eller at skyde manden."

Den 58-årige er i dag varetægtsfængslet og sigtet for vold og trusler mod politiet, for at bringe andres liv i fare på en hensynsløs måde samt trusler på livet.