Her er gerningsmanden bag masseskyderi i Washington

16x9

FBI har nu offentliggjort et billede af Aaron Alexis, den ene af to formodede gerningsmænd bag dagens massedrab på den amerikanske flådebase Navy Yard i Washington DC.

Den 34-årige Aaron Alexis blev dræbt i skudveksling med politiet efter, at han, ifølge politiet, var med til at slå 12 mennesker ihjel på flådebasen, og FBI efterlyser nu al information fra folk i hele USA om den formodede morder.

Aaron Alexis skulle ifølge FBI være født i Queens, New York, men havde sidst boet i Fort Worth i Texas, godt 2.000 kilometer fra Washington DC, hvor han her til aftes dansk tid, startede masseskyderiet.

Tidligere soldat i flåden
Han var desuden en fultids reservesoldat i den amerikanske flåde, hvor han fra 2007 til 2011 var flyelektriker i Fort Worth, Texas, skriver The Washington Post.

Det er endnu ukendt, hvorfor han blev afskediget i 2011, men ifølge flere amerikanske medier skulle han have modtaget flere medaljer under hans tid i flåden, blandt andet 'Global war on terrorism'-medaljen.

Motivet er stadig ukendt
Hvorfor Aaron Alexis begyndte at skyde på flådebasen er endnu ukendt. Washington DC's borgmester, Vincent Gray, fortalte i dag under et af mange pressemøder, at man ikke tror, at det er terror-relateret, men at man ikke vil udelukke muligheden endnu.

Politiet fortæller også, at de endnu ikke har noget specifikt motiv, men at de heller ikke tror på, at det er terror-relateret.

I alt er der indtil nu 12 dræbte ud over Aaron Alexis, som også sårede op imod 12 andre.