Mand anholdt for krænkelse af børn

16x9

Forældre anklager institutionsansat i Århus for krænkelse af børn

En ansat i en børneinstitution ved Århus blev i dag anholdt af politiet og sigtet for at have krænket flere børn. Politiets aktion skyldes foræl­dres anmeldelser mod den 29-årig mand.

Anholdelsen skete ved 15-tiden, og sam­tidig ransagede betjentene mandens bo­pæl. Flere ting blev beslaglagt for en nærmere teknisk undersøgelse, oplyser vicepolitiinspektør Jørn Andersen.

Århus Kommune oplyser, at man gik til politiet, da et forældrepar for ca. tre uger siden fortalte om den mandlige medarbejders opførsel.

"Medarbejderen har været hjemsendt siden anmeldelsen, det er normal procedure," siger Linda Oddershede.

Siden har yderligere fire forældre anmeldt den 29-årige for blufærdighedskrænkelse, oplyser politiet. De nye anmeldelser kom frem, efter at institutionen torsdag orienterede om sagen.

"Vi holder forældrene informeret og holder et møde med dem i næste uge," siger kommunens områdechef.

Anmeldelserne drejer sig om overgreb, som skal være sket i en integreret institution for børn i alderen fra nul til seks år. Områdechefen ønsker ikke at give oplysninger om den ansattes stilling eller om, hvor længe han har været ansat.

Politiet kunne her til eftermiddag ikke fortælle, hvordan den 29-årige stiller sig til sigtelsen om blufærdighedskrænkelse af flere børn.

Senere vil politi og anklagemyndighed tage stilling til, om man vil kræve, at en dommer varetægtsfængsler den 29-årige. I givet fald vil et grundlovsforhør finde sted lørdag.