Falck er lammet af blokader

Falcks fem vagtcentraler blev tidligt i morges blokeret af strejkende Falck-reddere, så det øvrige personale var forhindret i at møde på arbejde.

Redderne er ifølge kommunikationsdirek­tør Louis Honoré fra Falck utilfredse med, at personalet på vagtcentralerne har ladet taxaselskaber, automekani­kere og andre udføre en del af det ar­bejde, som normalt udføres af redderne.

"For at undgå en optrapning af kon­likten har Falck lovet blokadevag­terne, at denne videreformidling af opgaver stopper," siger Louis Honoré.

Løftet har dog ikke fået de strejkende Falck-reddere til at ophæve blokaderne, og derfor overvejer Falck at anmode politiet om at fjerne blokaderne, som finder sted ved Falcks vagtcentraler i Smørum, Holbæk, Skejby, Kolding og Brønderslev.

"Nu prøver vi at tale med dem, og så håber vi, at redderne selv ophæver blokaderne, så vi ikke behøver at tage det drastiske skridt at bede politiet om hjælp,
" siger Louis Honoré.

Samtidig understreger han, at nødberedskabet ikke er berørt, så alle livstruende og andre akutte opgaver bliver fortsat løst.