Her kan du klage: Laver nyt skattecenter

16x9

Følte du dig snydt, da skattebilletten skulle betales? I 2014 får du bedre mulighed for at klage.

Ifølge Politikens tirsdagsudgave opretter Regeringen nemlig et nyt skatteretligt klagesystem, der har til formål at gøre det nemmere og mere enkelt for borgerne at klage over skatteregningen.

Det kommer til at ske via en ny Skatteankestyrelse under Skatteministeriet. Skatteankestyrelsen skal styrke borgernes retssikkerhed og sikre mere ensartede afgørelser i de skatteretlige klagesager.

Pointen er ifølge politiken, at Landsskatteretten i fremtiden tager sig af de store, principielle skattesager, mens mindre klager skal behandles af de lokale skatteankenævn.

- Alle klagesager starter fremover i styrelsen, og så sørger vi for at løfte dem det rigtige sted hen, siger den nye direktør for projektet, cand.jur. Anette Hummelshøj til Politiken.

- Her bliver det min fornemmeste opgave at sørge for, at klagebehandlingen bliver så effektiv og enkel som muligt, samtidig med at vi har en ensartet og høj kvalitet i sagsbehandlingen, siger hun.

Den nye Skatteankestyrelse skal sikre mere ensartede afgørelser i klagesager. Dermed bliver det fra 1. januar 2014 den nye Skatteankestyrelse, der skal modtage, vurdere og sortere borgeres skatteklager, inden de går videre i systemet.