PET: Vi følger terrorvarsel nøje

16x9

Interpols globale advarsel om øget terroraktivitet får i første omgang ikke Politiets Efterretningstjeneste til at ændre trusselsvurderingen i Danmark.

Alligevel tager man grundigt notits af udmeldingen, oplyser PET til tv2.dk.

- Vi har ikke fundet anledning til at ændre på den seneste trusselsvurdering, men vi følger situationen tæt, som vi altid gør, forklarer pressevagten hos PET til tv2.dk.

Men når en institution som Interpol går ud med sådan en melding over hele landet, og vi ser ambassadelukninger i Mellemøsten, så er det vel noget, der skal tages alvorligt?

- Det er klart, at meldingen giver anledning til at vi holder nøje øje med situationen, og det gør vi også. Men som sagt har vi for indeværende ingen ændringer i vurderingen, lyder det.

Interpols udmeldinger kommer i kølvandet på flere organiserede fangeflugter i Mellemøsten, hvor det anslås, at flere hundrede nøglefigurer hos terrornetværket Al-Qaeda er undsluppet. Blandt andet blev Tora- og Abu Ghraib-fængslerne i Baghdad, Irak angrebet i juli måned, hvilket resulterede i mere end 500 undvegne fanger.

Samtidig har både USA, Holland, Frankrig og Storbritannien valgt at lukke en række ambassader i Mellemøsten og Nordafrika som følge af frygt for et nært forestående terrorangreb på amerikanske eller vestlige mål - civile som officielle.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at man ikke har fundet anledning til at ændre på sikkerheden på danske ambassader i udlandet.

Den seneste trusselsvurdering fra PET's Center for Terroranalyser lyder, "at der fortsat er en alvorlig terrortrussel mod Danmark".