Hospital afviser halal-kritik: Sådan har det været i årevis

16x9

På Hvidovre Hospital kan patienterne kun få halalslagtet oksekød, og sådan har det faktisk været i otte-ti år:

- Vi tog den beslutning for år tilbage, fordi vi kunne få bedre kødkvalitet til de samme penge. Det handlede ikke om religion. Men at vi samtidig kan gøre en stor del af vores patienter glade, er da kun godt, siger hospitalets vicedirektør, Torben Mogensen, til tv2.dk.

Ekstra Bladet skriver i dag, at alt oksekød på hospitalet nu er slagtet på muslimsk vis. Og det undrer Torben Mogensen, at det bliver præsenteret som en nyhed:

- Vi skilter meget tydeligt på vores menukort med, at der er tale om halalslagtet oksekød. Bryder man sig ikke om det, er der mange andre valgmuligheder på kortet. Og i løbet af de seneste 10 år, har vi ikke fået en eneste patientklage over, at vi serverer halalkødet, siger han.

- I er nogle svinehunde
Til gengæld har hospitalet efter dagens forside fået sure, anonyme mails:

- Så bliver vi kaldt svinehunde og skældt ud for at fedte for muslimer. Men det er jo slet ikke det, det handler om, siger Torben Mogensen til tv2.dk.

Han foræller, at historien også fik en tur i mediemøllen for fem år siden, og den gang fik hospitalet også vrede breve - men heller ikke dengang gav det klager fra de indlagte, der rent faktisk spiser det halalslagtede oksekød.

Alle kyllinger bliver halalslagtet
En halalslagtning skal velsignes med ordene: Bismillah, Allahu Akbar (I Guds navn, Allah er den største)

I Danmark bliver alle kyllinger halalslagtet, og der er ikke den store forskel på, hvordan man slagter kvæg:

Alle dyr bliver i Danmark bedøvet, inden de får skåret halsen over. Ved en halalslagtning lægges snittet et lidt andet sted på end ved ikke-halal.