Politiet: Meget heldigt, at ulykke ikke endte værre

16x9

Efter en forholdsvis stille dag på kontoret fik Københavns Politi og Københavns Brændvæsen pludselig usædvanligt meget at se til, da to kæntringsulykker indtraf i samme område på omtrent samme tid.

Først måtte fire personer reddes op fra vandet, efter deres båd var kollideret med en havnebus ved Toldboden i København. Kort tid efter indtraf en langt værre ulykke, da en speedbåd med 12 personer om bord ramte en stensætning ud for Trekroner - en type ulykke, der tidligere har kostet menneskeliv.

I september sidste år blev fire mænd slynget ud af en speedbåd og slået bevidstløse, efter at de i en speedbåd stødte sammen med en stenmole ved Hundige. De fire personer mistede alle livet ved drukning.

Så galt gik det heldigvis ikke fredag aften. Tre personer blev kørt på hospitalet i en ambulance, otte i særbus, mens én slap helt uskadt fra sammenstødet med stensætningen.

- Nogle ryger over stensætningen, mens andre rammer den. Heldigvis får de reddet sig op på stensætningen, og vi får hurtigt dirigeret vores folk hen til dér, hvor ulykken er sket. Man må betegne dem som meget heldige, siger vagtchef James Keiwe til tv2.dk.

På grund af den første ulykke med havnebussen var politiet massivt til stede i området, og særligt politiets helikopter gjorde en stor forskel, mener James Keiwe.

- Vi er glade for, at det går, som det går, og at det ikke bliver værre, end det er. Jeg ved godt, vores helikopter har været meget udskældt, men den var guld værd i dag, da det her sker, fordi vi lynhurtigt kan få et overblik over de to ulykker.

- Helikopteren har et kamera, som bliver linket direkte til politiets kommandocentral. På det kamera kan vi danne os et overblik over, hvad der sker, og give oplysningerne videre til de både, vi har i området, så de hurtigt kan blive dirigeret frem til ulykkesstedet. Den har gjort stort nytte i dag, siger James Keiwe.