Kraftig regn kan ramme store dele af Danmark

16x9

Hvis du havde drømt om at sole dig i haven i weekenden efter en lang arbejdsuge, så kan du meget vel hænge lidt med mulen efter at have læst denne artikel - i hvert fald hvis du er fra Jylland.

Lige nu tyder prognoserne nemlig på, at det varme solvejr må vige bort til fordel for store mænger regn, som ventes at falde i flere dele af Jylland lørdag.

- Omkring lørdag middag vil der blive dannet byger i den østlige- og centrale del af Jylland, og det kan godt udvikle sig til tordenbyger, sådan så der ud på eftermiddagen kan komme nogle kraftige regnskyl fra det.

Tidligere forlød det, at der kunne komme skybrud, men de seneste prognoser viser, at kriterierne for et skybrud, som er 15 mm regn på en halv time, ikke vil blive opfyldt.

SE REGNKORT VIA LINK I ARTIKLEN

Det kan være en god idé at holde øje med eventuelle oversvømmelser i kældre og lignende.

- Regnen står på i kort tid, men med stor intensitet. Det er den slags, der nogle gange kan give oversvømmelser, fordi vores kloaknet er bedre egnet til at tage meget regn i lang tid end en ordentlig skylle, som måske kan komme lørdag. Faremomentet her er, at det sker i Århus-området og trekants-områder, og dér er der en reel risiko for, at det kan give vandskader, lyder advarslen for Jens Ringgård.