Nyheder

Enhedslisten med ny frontfigur

Johanne Schmidt-Nielsen ligner Enheds-listens nye frontfigur. På landsmødet i weekenden på Nørrebro i København fik hun tildelt en af den sikre valg-kreds København 1, og hun er dermed på vej i Folketinget. Derudover blev hun topscorer, da der var valg til hoved-bestyrelsen. 147 stemmer fik hun, og det kunne ingen andre komme i nærheden af, da landsmødet skulle vælge de 25 pesoner til det organ.

Dermed er den 23-årige kvinde kørt i stilling som partiets nye dronning og afløser for Pernille Rosenkrantz-Theil, der trækker sig ud af politik.

Begge er unge københavnske kvinder med medietække, som gør op med 68'er-generationens patent på venstrefløjen. Men Johanne Schmidt-Nielsen forsøger fra start at mane den nærliggende sammenligning til jorden.

"Jeg kunne også være den nye Jørgen Arbo-Bæhr. Men jeg tror, jeg er meget bedre til at være Johanne," siger hun.

Hun er klar til pladsen i fokus:

"Det bliver spændende, og så må jeg lære det hen ad vejen. Det, som driver mig politisk, er indignationen over den sociale ulighed. Uddannelsespolitik er også et område, jeg brænder for," siger Johanne Schmidt-Nielsen, der er studerende på den samfundsvidenskabelige basis-uddannelse på Roskilde Universitetscenter.