Sigtet for drab efter bandeaktion

16x9

Politiet valgte i dag at sigte tre personer fra bandemiljøet efter den stort anlagt bandeaktion i går, hvor de blev anholdt.

De tre er sigtede for en stribe grove forbrydelser.

Flere sigtelser:
En 19-årig mand er sigtet i tre sager.

Han er sigtet for manddrab på Finsensvej i februar i år, hvor den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi blev ramt af to skud i brystet og omkom.

Den 19-årige er desuden sigtet for legemsangreb af særlig hård karakter, blandt andet spark mod kroppen, knytnæveslag og brændemærker med cigaret.s

Den 19-årige er også sigtet for et skyderi i bandekonflikten, hvor der i april i år blev affyret over 28 skud i Lundtoftegade i København. Han nægter sig skyldig, fortæller hans forsvarer Gitte Juul Jensen.

En 22-årig mand er sigtet for forsøg på manddrab ved Teknisk Skole i København i en hændelse i februar i år, hvor en ung mand blev overfaldet og stukket 10 gange med kniv og slået med køller af maskerede mænd.

Den 22-årige er også sigtet for skyderiet i Lundtoftegade i april i år. Han nægter sig skyldig.

En 17-årig mand er også sigtet for forsøg på manddrab ved Teknisk Skole i København i samme hændelse. Han havde ikke mødt sin forsvarer, inden han blev fremstillet. Således spurgte han de fremmødte journalister, hvem der var hans forsvarer, da han trådte ind i retslokalet.

Han bad i stedet om at få Berit Ernst eller Michael Juul Eriksen, som sin advokat. Michael Juul Eriksen har tidligere været forsvarer for bl.a. Brian Sandberg.

Begærede lukkede døre
Siden blev dørene lukket med henvisning til efterforskningen og at der endnu er mistænkte på fri fod i forbindelse med drabet på Zaid Mohammed Al-Kayssi og drabsforsøget på Teknisk Skole. Tv2.dk er bekendt med de sigtedes navne.

De tre sigtede blev anholdt i går, hvor de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst slog til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland.

61 adresser blev ransaget, og politiet fandt syv skydevåben, knive, slagvåben, sværd, kastestjerner, narkotika og medicin, dopingmidler, fyrværkeri-bomber med mere. I alt blev 36 personer anholdt - flere af dem afhørt på stedet og løsladt igen. 19 blev anholdt med henblik på varetægtsfængsling.

Udover de tre, der nu er sigtede, bliver 13 personer fremstillet i grundlovsforfør ved retten i København lige nu.