Syv dræbt i Venezuela efter valg

16x9

Urolighederne i Venezuela efter den officielle udnævnelse af Maduro som præsident har kostet syv menneskeliv.

Mindst syv personer er døde i voldelige sammenstød i Venezuela, efter at Nicolas Maduro mandag blev erklæret som officiel vinder af søndagens præsidentvalg i det olierige sydamerikanske land. 135 personer er arresteret under urolighederne.

Det oplyser rigsadvokat Luisa Ortega Diaz tirsdag.

Hun fortæller endvidere, at over 61 personer er blevet kvæstet under optøjerne i landet.

De voldsomme protester begyndte kort tid efter, at myndighederne sent mandag dansk tid afviste opfordringer fra udlandet og den venezuelanske oppositionen om at dobbelttjekke søndagens valgresultat.

Maduro vandt en kneben sejr med 50,75 procent af stemmerne og afløser dermed sin afdøde mentor Hugo Chavez, mens den borgerlige oppositionsleder, Henrique Capriles, fik 48,97 procent ifølge den endelige opgørelse fra valgkommissionen.

Det svarer til en forskel på cirka 265.000 stemmer.

Henrique Capriles forlangte kort efter, at valgresultatet var blevet offentliggjort, at han ville have hver eneste stemme talt om, og at han ikke ville anerkende en valgsejr til Nicolas Maduro, før en sådan omtælling er sket.

Men på trods af opfordringer USA og Organisationen af Amerikanske Stater (OAS) om en genoptælling af stemmerne skete det altså ikke. Og det skabte røre i det splittede sydamerikanske land.

Politiet måtte i en af hovedstadens mere velhavende forstæder blandt andet affyre tåregas mod tilhængere af Capriles, som protesterede imod valgets resultat med råb om "svindel" og "omtælling".