Lotto-rekord: Fem-dobbelt Jackpot sikrer vindere millioner

16x9

Lørdag aften blev der skrevet Lotto-historie. Og to heldige danskere er sandsynligvis nu blevet forholdsvis ligeglade med, om de får penge tilbage i skat fra sidste år på mandag.

For første gang nogensinde har et par heldige danskere nemlig her til aften fået fem-dobbelt Jackpot i Lotto.

Begge spillere indkasserer 26.061.651 kroner.

Helt usandsynligt
- Det her resultat er helt særligt. Vi har aldrig før haft en fem-dobbelt Jackpot. Ja, vi har ikke engang haft en fire-dobbelt, fortæller informationsmedarbejder Karen Minke fra Danske Spil.

- Vi har normalt i gennemsnit 2,3 lottomillionærer om ugen. Så sandynligheden for, at der fem uger i træk ikke er nogle, der rammer, er altså meget meget lille, siger hun.

Kender allerede den ene vinder
Ifølge Danske Spil har den ene af de to vindere vundet gennem et PLUS-abonnement, hvor man automatisk spiller med hver uge. Den anden spiller har købt sin vinderkupon hos Kvickly i Aarhus-bydelen Åbyhøj.

- Vinderen med et PLUS-abonnement ved vi allerede hvem er, og han får et glædeligt opkald på mandag, siger Karen Minke.

Spilleren, der har vundet på en fysisk kupon, har ét år til at indløse sin værdifulde gevinst.

De to genvinster på godt 26 millioner kroner hver, kommer ind på en 19. og 20. plads over de største Lotto-gevinster nogensinde.

Den største gevinst, der nogensinde er blevet vundet i Danmark, var sidste år, hvor en køber af en kupon i kiosken ved Herlev Sygehus vandt 135.177.015 kroner i Eurojackpot.

Den næststørste gevinst stammer ligeledes fra sidste år, hvor en heldig vinder kunne notere sig en gevinst på 49.937.681 kroner.