Angreb på Joachim B. Olsen skaber vild debat

16x9

Mere end 100.000 kliks. Over 400 kommentarer. Og et utal af delinger på de sociale medier.

Et blogindlæg, der retter en meget hård kritik af Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance, har de seneste dage sparket gang i en heftig debat.

Manden bag den hårde kritik af den tidligere kuglestøder er bloggeren Johnny Larsen, som igennem mange år har været havnearbejder men i dag er arbejdsløs og alvorligt syg. Joachim B. Olsens synspunkter i den aktuelle debat om overførselsindkomster og velfærdssamfundets rolle har fået Johnny Larsen op i det røde felt:

- Nu står jeg så her syg og mærket på krop og sjæl, og så skal jeg lytte til en ung fløs som dig, og høre dig fortælle mig, at jeg er en nasserøv, som skal tage mig sammen, skriver Johnny Larsen i sit blogindlæg på avisen.dk.

'Pisser på os'
Johnny Larsen anklager i indlægget Joachim B. Olsen for at være belærende, på trods af, at politikeren ifølge Johnny Larsen aldrig har haft et rigtigt arbejde.

- Verden er sådan skruet sammen, at de der laver mest får mindst, og så er der folk som dig, der aldrig har haft et arbejde. Du har været heldig, og det er godt for dig. Det vil jeg ikke tage fra dig, men vil du så til gengæld ikke nok være så sød og venlig, at holde dig fra at belære mig om livet, og om hvad man selv kan gøre for at komme frem. Vis mig og mine, der har gjort det muligt for dig at kaste kugler og sidde i folketinget, så meget respekt, at du ikke pisser på os offentligt, fortsætter Johnny Larsen.

'Det er gået amok'
Johnny Larsen, der udover at have arbejdet som havnearbejder blandt andet også har beskæftiget sig med journalistik, er meget overrasket over, at indlægget har skabt så meget debat.

- Det er kommet totalt bag på mig. Jeg synes da, at mine tidligere indlæg har haft pænt mange læsere - men det her er gået fuldstændigt amok. Følelserne er virkelig kommet i kog, og fra både højre og venstre side har mange slået hinanden i hovedet, og det har ikke alt sammen været helt sagligt, siger Johnny Larsen til tv2.dk.

Joachim B. Olsen: Jeg er blevet hadeobjekt
Både Joachim B. Olsen og hans partiformand Anders Samuelsen har svaret igen på det kritiske indlæg, der også er blevet delt og kommenteret af en lang række politikere fra de øvrige partier. Og Joachim B. Olsen kalder overfor tv2.dk kritikken for 'halv-underlødig'.

- Jeg plejer at diskutere politik, reformer og værdispørgsmål. Men det her handler om min person, og indeholder desuden en masse modsætninger. Det er jeg ked af, siger Joachim B. Olsen.

- Jeg har aldrig kaldt nogen 'nasserøve', jeg har arbejdet hårdt som sportsmand, men folk fortolker konstant det jeg siger og kommer til forkerte konklusioner.

- Det er som om, at jeg er blevet et hadeobjekt på venstrefløjen. Der er åbenbart noget ved mig, som får folk helt op i det røde felt. Jeg mener ikke, at jeg gør andet end at påpege ting, som er skævt i dette samfund - for eksempel at en fjerdel af alle danskere i den arbejdsdygtige alder er på overførselsindkomst.

Kl. 19.30 mødes Johnny Larsen og Joachim B. Olsen til debat på TV 2 News.

Læs hele Johnny Larsens indlæg på avisen.dk ved at følge linket i linkboksen til højre.