I Danmark er gevinsten ved arbejde mindst

Danmark er det land, hvor det rent økonomisk dårligst kan betale sig at arbejde. Vi er nemlig rigtig generøse til at dele offentlige ydelser ud til folk, som ikke er beskæftiget.

Det viser en sammenligning af en række overførselsindkomster mellem Danmark, Sverige, Holland og Tyskland, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har lavet, skriver Jyllands-Posten.

Til trods for en halvering af dagpengeperioden har Danmark stadig den mest attraktive arbejdsløshedsforsikring samt socialhjælp.

For eksempel har et dansk ægtepar på kontanthjælp med to børn 2,5 gange mere i pengepungen end et tilsvarende par i Sverige, skriver avisen.

- Vi har skabt det land i verden, hvor det dårligst kan betale sig at tage et arbejde, siger DA's administrerende direktør, Jørn Neergaard Larsen, til Jyllands-Posten.

- Overførselsindkomsterne er for høje, og det er den direkte forklaring på, at vi har en rekord i andelen af offentligt forsørgede i den arbejdsdygtige alder, siger han.

Han mener ikke, at forsørgere skal kunne modtage over 90 procent af den maksimale dagpengesats i samlede ydelser fra kontanthjælpssystemet. Og for ikke-forsørgere bør loftet være på 70 procent," siger DA-direktøren.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siger til Jyllands-Posten, at der er for mange voksne, som ikke går på arbejde:

- Det er en stor udfordring, som vi skal forsøge at løse, men det betyder ikke, at vi skal afskaffe et højt socialt sikkerhedsnet. Den lave starthjælp under en borgerlig regering med højkonjunktur var jo heller ikke nok til at få alle de mennesker i arbejde.