TV: Tesfaye vil vende tilbage som murer

Mattias Tesfaye er ikke på vej tilbage for at stille op til alle mulige politiske poster, siger han

Mattias Tesfaye fortalte tidligere på aftenen, at han nu havde byttet SF ud med Socialdemokraterne.

Men det sker ikke for at få politiske topposter hos Socialdemokraterne, siger den tidligere næstformand i SF, til TV 2.

- Nej, jeg er ikke på vej tilbage for at stille op til alle mulige poster. Jeg har meldt mig ind i Socialdemokratiet, fordi jeg er mest enig med Socialdemokraterne.

- Vil du gerne i Folketinget for Socialdemokraterne?

- Jeg siger aldrig nej til gode muligheder, men det er gentlig ikke min ambition. Lige nu søger jeg noget arbejde som murer, når min barsel er færdig, og så skal jeg ud på brædderne igen. Og det tror jeg egentlig, at jeg trænger til.

- Har I snakket om, at du eventuelt skal have en kreds, når der er folketingsvalg næste gang?

Nej.

- Hvad sagde Socialdemokraterne til, at du ville melde dig ind hos dem?

- Det er ikke sådan, at jeg har været i lange diskussioner med dem. Jeg har bare meddelt dem, at jeg de kunne regne med, at jeg i løbet af weekenden ville melde mig ind i Socialdemokraterne. Det har de selvfølgelig sagt, at de var glade for, at jeg orienterede dem om.

- Hvorfor pæcist Socialdemokraterne?

Jamen det er, fordi jeg er mest enig med Socialdemokraterne. Jeg har en god kollega. En lidt ældre fyr, som jeg har været ude at gå med, og han sagde det meget præcist. Hvem ville du stemme på, hvis der var valg i morgen. Og der må jeg jo bare være ærlig og sige, at jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville stemme på Socialdemokraterne. Så derfor giver det jo ikke rigtig mening at være medlem af et andet parti. Det synes jeg er lige ud ad landevejen.

- Hvordan kan man på så kort tid gå fra at være fuldblods SF'er og næstformand og så til at være 100 procent socialdemokrat?

- Det, som jeg har måtte erkende og indrømme overfor mig selv, er noget, som mange menneske romkring mig har sagt i lang tid. At jeg egentlig igennem et længere stykke tid har været mere enig med Socialdemokraterne end det parti, som jeg selv har været medlem af. Det er så det, jeg tager konsekvenser af nu, siger Mattias Tesfaye til TV 2.

Se hele interviewet med Mattias Tesfaye i TV-klippet i toppen af artiklen.