10 ting der kan give "intet signal"

16x9

En stor undersøgelse foretaget af Opensignal på vegne af tv2.dk viser, at danskerne har problemer med at bruge deres 3G i næsten halvdelen af de målte områder.

Den dårlige nyhed er, at rigtig mange ting, der begrænser din mobildækning er helt uden for din kontrol.

Den gode er af du trods alt selv kan gøre noget.

Her er ti ting, der ifølge teleanalytiker John Strand, ødelægger din mobildækning:

1) Den forkerte telefon. Der er meget stor forskel på, hvor gode antennerne er. Især iPhone 5 og Samsung Galaxy SIII har i en undersøgelse fra Aalborg Universitet vist at have antenner, der ikke er ret gode i dårligt dækkede områder.

2) For mange apps. Jo flere apps, du installerer, jo dårligere dækning kan du opleve.

3) Gratis apps. Spil som Angry Birds, der ikke koster en krone, men til gengæld er fyldt med reklamer er især slemme til at æde din båndbredde.

4) De åbne apps. Det kan godt betale sig at lukke for dem, når man ikke bruger dem.

5) For mange venner på Facebook. Hvis du har rigtig mange venner, der laver rigtig meget kan det også påvirke din oplevelse negativt.

6) Teleudbyderen. Der er ikke noget, der hedder Danmarks bedste netværk. Det findes simpelthen ikke. Det handler om, der er dækning der, hvor du bor, og du har brug for dækning.

7) Dit operativsystem. Selvom du sørger for at opdatere, kan du risikere, at den nye version faktisk er dårligere end den gamle. Android findes også i et hav af versioner, som producenterne har tilpasset helt forskelligt.

8) Indmaden. En Samsung Galaxy SIII er ikke bare en Samsung Galaxy SIII. Mange telefoner bliver lavet i et utal af versioner med komponenter fra skiftende leverandører, lavet til forskellige lande. Mange af de versioner, man kan købe i butikkerne i Danmark er f.eks. ikke lavet til Samsung Danmark, men parallelimporteret.

9) Myldretid. Arealet en mast dækker bliver mindre jo flere brugere, der er i området, og så bliver dækningen dårligere. Det er ligesom at komme ind i et proppet tog i myldretiden.

10) Omgivelserne. Apropos toge, så er metalrøret du sidder i og solfilmen på vinduerne dræbere for mobilsignaler. Især når toget flytter sig hurtigt så mobilen skal skifte mellem antenner. Omgivelserne har i det store hele markant indflydelse på dækningen.

SE DE 21.000 STEDER HVOR DANSKERNE HAR 3G-BØVL:

John Strand er arbejder som teleanalytiker, der sælger viden til om telemarkedet til operatører og producenter i og uden for Danmark.

.