Danske Bank: Undskyld!

16x9

Banken siger nu undskyld for sin måde at opføre sig på i årene op til finanskrisen

Danske Bank siger nu undskyld for bankens måde at opføre sig på i årene op til finanskrisen.

"Under den lange optur i årene op til krisen, hvor det hele gik stærkt, blev de fleste danske banker også fartblinde. Det gjaldt også Danske Bank".

Sådan skriver Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding torsdag i en kronik i Politiken.

Han tager et klart medansvar for finanskrisen og beklager bankens overivrige og profithungrende kurs op til 2008. Og overfor Politiken bekræfter han, at hans kronik skal opfattes som en undskyldning:

­ Du kan godt tage det som en undskyldning. Undskyldningen er blandt andet for, at vi var en del af det system, som kom op i for høj fart inden finanskrisen. Vi skulle have stoppet tidligere; vi skulle have stoppet vores vækst, stoppet noget udlån og nogle produkter, siger Eivind Kolding.

Flere fejlslagne investeringer
Her hentyder han til finansielle produkter, som de færreste kunder og medarbejdere kunne forstå. Derudover indrømmer han flere fejlslagne investeringer og henviser her især til det voldsomt tabsgivende indtog i Irland.

Danske Bank har fået offentlige tæv efter at have lanceret sin nye strategi 'New Standards'. Banken er blevet anklaget for dobbeltmoral ved at pynte sin reklamekampagne med billeder af den kapitalismekritiske bevægelse Occupy Wall Street.

Kritikken fik først banken til at fjerne de kontroversielle billeder, og onsdag mødtes repræsentanter for banken med danske repræsentanter for Occupy-bevægelsen.