Nyheder

Skoleskyderi kan være historiens værste

Dagens skoleskyderi på Sandy Hook School i Newtown i Connecticut kan være på vej til at blive det værste skoleskyderi nogensinde. Det oplyser en kilde hos det lokale politi til Newtown-avisen, Hartford Courant.

Det nuværende dødstal er på 27 personer, heraf 14 børn, men politiet har endnu ikke det fulde overblik over det voldsomme skoleskyderi, der allerede er et af de mest drabelige i historien.

Det værste af slagsen på nuværende tidspunkt fandt sted den 16. april 2007 på Virginia Tech i den amerikanske by Blacksburg. Her dræbte Seung-Hui Cho 32 personer, inden han tog sit eget liv og blev nummer 33.

Den næst værste i USA fandt sted tilbage i 1966. Her skød Charles Whitman den 1. august 16 personer på the University of Texas-Austin. Skyderiet stod på non-stop I 96 minutter, før han blev skudt af politiet.

Det tredje værste i USA er formentlig det mest kendte og fandt sted på Columbine High School. Her gik de to venner Eric Harris og Dylan Klebold amok og dræbte 12 elever og en lærer, inden de tog deres eget liv.