NCC usikker i bestikkelsessag

16x9

Entreprenør: Der var ingen "rygende pistol" _ ellers var vi selv gået til politiet om byggeprojekt

Entreprenørkoncernen NCC havde ikke tilstrækkelige informationer om eventuel bestikkelse til selv at kontakte politiet i sagen om byggeprojektet i Sydhavnen.

Derfor kontaktede man blandt andre Socialdemokraterne på Københavns Rådhus, oplyser NCC's kommunikationschef, Bo Dybkær, til Ritzau.

"Vi fornemmede, at der var noget galt, men vi havde ikke "en rygende pistol", for hvis vi var sikre på, at der var en sag for politiet, så havde vi selvfølgelig selv ringet til politiet," siger Bo Dybkær.

Det var altså ikke krystalklart for NCC, om der var tale om bestikkelse, da medlemmer af Borgerrepræsentationen angiveligt skulle have afkrævet byggefirmaet en modydelse for at støtte et nyt boligprojekt på Teglholmen i Sydhavnen. Derfor kontaktede NCC blandt mange andre Socialdemokraternes medlem af teknik- og miljøudvalget, Anne Vang.

NCC vil ikke kommentere, om der siden er opstået "en rygende pistol" i sagen, og vil i stedet overlade efterforskningen til Københavns Politi.

"Vi er ikke blevet klogere, siden vi talte med politiet tirsdag og onsdag. Der sagde vi, at de kunne få alle de papirer, breve og kopier af e-mails, de ville have," siger Bo Dybkær.

Han oplyser, at NCC ikke kun kontaktede Socialdemokraterne, men en lang række politikere for at finde ud af, hvad der var realiteterne i sagen.

"Sagen udviklede sig på en måde, som vi syntes var usædvanlig. Vi havde ganske vanskeligt ved at forstå, hvad der foregik. Derfor talte vi med forskellige mennesker for at få rede på, hvad der skete i denne sag," siger Bo Dybkær.

Han ønsker ikke at kommentere Venstre og Dansk Folkepartis beskyldninger om, at hele sagen er "et mediestunt" fra Socialdemokraterne og overborgmester Ritt Bjerregaard (S). Men han afviser bestemt, at NCC på nogen måde har samarbejdet med Socialdemokraterne om sagen.

"Vi indgår ikke nogen aftaler med politiske partier af den slags. Vi er på ingen måde indblandet i nogen form for spin i denne sag," siger han.