Malmø: Bombe mod jødisk forening

Den jødiske forsamling i Malmø blev i nat udsat for et attentat, da en sprængladning eksploderede ved dens bygning i Kamrergatan. Ingen kom noget til, oplyser politiet i Skåne til TT.

Ifølge avisen Sydsvenska Dagbladet er der ud over eksplosionen også tegn på, at nogen har forsøgt at bryde ind i bygningen ved at smadre facadens vinduer.

To personer er anholdt for angrebet, men politiet ønsker ikke at oplyse nogen detaljer om de mistænkte.

Ingen kvæstede efter eksplosion
"Ingen kom noget til. En rude blev knust, og døren ind til bygningen blev beskadiget, da sprængladningen eksploderede ved bygningen," siger den vagthavende ved Skånes politi, Peter Martinsson til nyhedsbureauet TT.

Politiet har desuden oplysninger om registreringsnumrene på to biler, der blev set af vidner, og er også ved at kontrollere flere andre biler, som blev set nær den jødiske forsamling.

Tekniske undersøgelser er blevet blev indledt ved den afspærrede bygning.

Rabbiner: Mange problemer i Malmø
Overrabbiner Bent Lexner fra det danske jødiske samfund er ikke overrasket over angrebet i Malmø.

"Det er jo en del af det liv jøderne - ikke mindst i Malmø - har måttet leve nogle år. Hvor dagligdagen bliver generet, og så kan det jo komme til yderligheder som i nat. Og der kan vi jo kun sige, at det er dejligt, at vi passer på hinanden, så der ikke er sket mere. For hvis ikke der havde været særlige sikkerhedsforanstaltninger og ruder, der ikke bare smadrer, så kunne der jo være sket meget mere," siger han.

Overrabbineren siger, at han er meget forsigtig med at udpege gerningsmænd, når det endnu ikke står klart, hvem der står bag. Men han peger på, at Malmø er meget præget af indvandring:

"Det er oplagt, at del af problemerne i Malmø - og andre steder - stammer fra en del af den muslimske indvandring, hvor ikke mindst unge muslimer har meget svært ved at forholde sig til, at vi lever i et samfund, hvor det er nødvendigt, at vi giver hinanden plads, og alle kan leve på en ordentlig måde sammen. Og det er et problem, man oplever i Malmø. Og sådan set også i København, men slet ikke på samme måde."