Tidslinje over kødskandalen

16x9

August 2005: Et parti virusinficerede hindbær fra Polen er ikke blevet opfanget af Fødevarekontrollen. Flere end 1000 danskere blev syge, og fem døde.

14. marts 2006: DRs "Kontant" afslører omfattende handel med tonsvis af gammelt kød fra Thulin Kød Engros. Fødevaremyndighederne har ikke kontrolleret Thulin i fire år.

21. marts 2006: DRs "Kontant" afslører, at Thulin Kød Engros blandt andet købte kød af et firma, der har været indblandet i lignende kødskandale i Tyskland.

29. marts 2006: Lars Barfoed blir kaldt i samråd i Folketinget. På mødet kommer det frem, at 2200 virksomheder ikke har fået tilsyn i et år. Og 450 virksomheder ikke har haft kontrolbesøg i to år.

30. marts 2006: Det kommer frem, at forbrugerministeren selv godkendte, at Fødevarestyrelsen kunne springe kontrol med virksomheder i fødevarebranchen over i et år. Dansk Folkeparti med at vælte ministeren. Lars Barfoed kræver selv en kulegravning af styrelsens arbejde.

31. marts 2006: Lars Barfoeds rolle i hele kødskandalen skal undersøges. Folketinget beder Rigsrevisionen om en kulegravning af skandalen.

5. april 2006: Fødevareregion Rødovre finder ti tons gamle fødevarer i København.

6. april 2006: Dansk Folkeparti stiller seks ultimative krav til Lars Barfoed - blandt andet at han skal under administration af finansminister Thor Pedersen (V).

7. april 2006: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser at sætte Lars Barfoed under administration.

8. april 2006: Lars Barfoed kan beholde sin ministerpost. Dansk Folkeparti og regeringen indfører en nul-toleranceplan for området.

27. april 2006: Oppositionen stiller et mistillidsvotum til Lars Barfoed. Dansk Folkeparti stemmer ikke for. Dansk Folkeparti stiller i stedet forslag om at flytte fødevarekontrollen fra Lars Barfoed og tilbage til fødevareministeriet.

2. maj 2006: Anders Fogh Rasmussen afviser at flytte Fødevarestyrelsen fra Lars Barfoeds ministerium.

24. maj 2006: Familie- og forbrugerminister Lars Barfoed accepterer oppossitionens krav til en uvildig redegørelse af fødevaremyndighedernes ressourser.

18. september 2006: I en rapport fra Fødevarekontroludvalget kritiseres Fødevarestyrelsen for at have forsømt at gennemføre kontroltilsyn med blandt andre Thulin Kød Engros.

26. oktober 2006: "Vi har verdens bedste fødevarekontrol. Men der vil altid i en hvilken som helst branche være bedragere og plattenslagere, der forsøger at snøre os andre for ussel mammon," siger Lars Barfoed efter afsløringen af mere end 65 ton gammelt kød i et frysehus i Slagelse.

4. november 2006: Fødevarestyrelsen har siden nytår nedprioriteret opgaven at kradse bøder ind fra virksomheder, der bryder loven. 730 ubetalte bøder samler støv i Fødevarestyrelsens bogholderi - langt de fleste for overtrædelser af fødevareloven, skriver Politiken.

12. december 2006: Dagen før Rigsrevisionen offentliggør sin rapport kommer detaljer fra rapporten frem. Den kritiserer i skarpe vendinger Lars Barfoeds rolle i sagen.

13. december 2006: Rigsrevisionens rapport offentliggøres. Efter et møde i Dansk Folkepartis folketingsgruppe konkluderer Pia Kjærsgaard, at partiet ikke længere kan bakke op om forbrugerministeren. Lars Barfoed meddeler, at han trækker sig tilbage som minister. Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, finder det usandsynligt, at Barfoeds afgang kan udløse et folketingsvalg. Socialdemokraterne mener, at DF bærer et medansvar for fødevareskandalen på grund af de nedskæringer, partiet har lagt stemmer til. De Konservatives leder Bendt Bendtsen anklager Dansk Folkeparti for at være gået til angreb på den borgerlige regering.

14. december 2006: DF's næstformand, Peter Skaarup, afviser anklagerne fra Bendt Bendtsen (K) og opfordrer De Konservative til at dæmpe retorikken og fortsætte samarbejdet med støttepartiet. Lars Barfoed på Amalienborg for at meddele dronningen, at han går af som minister.

Kilde: TV 2 og Infomedia