Nyheder

TV 2|NYHEDERNEs store julelysfest

Stem på landets bedst oppyntede huse i NYHEDERNEs Store Julelysfest

December måned får en lang række danskere til at pynte deres huse og haver op i et orgie af elpærer og lysende nisser. Traditionen tro er TV 2 på jagt efter de bedst pyntede huse, som vi viser i vores nyhedsudsendelser.

Af Netredaktionen

Igen i år står TV 2|NYHEDERNE i spidsen for Den Store Julelysfest, hvor Danmarks mest julepyntede hus skal findes.

I løbet af december vil en række af landets mest oppyntede huse blive vist i nyhedsudsendelsen klokken 19, og efterfølgende bliver der så mulighed for at bedømme huset.

Via afstemninger på denne side, kan du give points til de oppyntede huse. Der bliver givet fra 1 til 5 stjerner, hvor 5 er for "det helt fænomenale lys-show" og 1 er for "den mangelfulde lys-præstation".

Der er også mulighed for at sende TV 2 tip om, hvor de bedst oppyntede huse kan findes - det er på adressen julelys@tv2.dk.

Her modtager vi også gerne fotos af husene - og vi vil bestræbe os på at bringe fotos af de huse, der ikke blev plads til i fjernsynet, her på siden.

22/12 Fjordvænget Thorsminde

I Thorsminde har Henry Jensen opfundet en strømbesvarende udgave af en strålende juleudsmykning. Og det er jo ikke fordi, det ikke lyser op her på Fjordvænget. Men det er reflekser alt sammen. Han kom på ideen, fordi han ikke ville betale for strøm og pærer.

21/12 Kastrup

Flemming Hyrpel på Thuja Alle i Kastrup på Amager holder decembermørket fra døren med julelys.

19/12 Vejle

Her på Horsevangen 26 er der pyntet seriøst op med julelys. Familiens juleudsmykning har blandt andet en lysende julemand, der er rejst helt fra Island. Historien fortæller, at han fik sit eget togsæde på sidste del af turen fra København til Jylland.

18/12 Svendstrup ved Ålborg

Hos familien Mikkelsen i Svendstrup syd for Ålborg er de julelys-elskere. De har for alvor sat en ære i, at deres hus er blevet udsmykket med kulørte husets tag og gavl.

17/12 Arentsminde ved Brovst

På familien Andersens blev lysene i år tændt af byens borgmester, fordi huset sidste år vandt prisen for den mest overdådige udsmykning i hele Jammerbugt Kommune.

16/12 Campingplads på Sydals

På Sydals ligger en af de campingpladser der holder åbent hele året. Nogle af fastliggerne konkurrerer om, hvem der kan få mest blus omkring vognene.

15/12 Herlev

Her på Nyhedernes rundtur på juleudsmykningens overdrev er vi på besøg i Herlev. Her har tre naboer i årevis konkurreret om at have den største - mest fantasifulde - OG grimmeste juleudsmykning.

12/12 Klemensker, Bornholm

Mejerist Gunni Andersen fra Klemensker på Bornholm har i 16 år pyntet sit hus til jul. Og selvom det er en dyr fornøjelse, bliver han ved.

10/12 Risskov ud for Århus

Huset her i Risskov er et stort lyshav med ikke færre end 30.000 lys.

Familien har brugt fire uger på at hænge stadset op, før julefreden kunne sænke sig over stedet.

08/12 Tågerupvej i Ruds Vedby

Mary Sørensen fra Ruds Vedby på Midtsjælland har ambitioner om at efterligne Tivoli i København - intet mindre. Hun står bag lysudsmykningen af Birkegårdens Haver, der om sommeren fungerer som besøgshaver.

07/12 Drosselvej i Roskilde

Familien Knudsen på Drosselvej i Roskilde har droslet ned for blusset i år. De har lys i cirka 35.000 pærer - sidste år var de oppe så cirka dobbelt så mange. Forklaringen er, at sønnen ikke havde tid til at hjælpe med at hænge pærer op i år.

06/12 Nørregade i Glamsbjerg

Hos Familien Dyrdorf på Nørregade i Glamsbjerg på Fyn består juleudsmykningen af huset af 63.000 lamper. Det er en tilbagevendende begivenhed, og i år er der blevet tilføjet en kane, en port og et ekstra rensdyr.

05/12 Ørnstrupvej i Kastrup

Ørnstrupvej i Kastrup pyntes hvert år op af Ben Hoffbech og Tom Kristoffersen. Noget af den elektriske pynt er med indbygget musik.

04/12 Hovedgaden i Hinnerup

For beboerne i Fredensgade i Hinnerup ved Århus er det en årligt tilbagevendende begivenhed, når nabo-konkurrencen om det mest udsmykkede julehus skydes i gang i julemåneden.

03/12: Gammel Skivevej i Viborg

Johan Kallmayer i Viborg har pyntet sit hus op i klassisk stil med lyskæder på huset og allerede eksisterende buske og ting i haven. Han er ikke til det ekstreme med nisser og rensdyr, siger han.

02/12: Klattrup Bygade i Klattrup

Jytte Sørensen i den lille by Klattrup mellem Vejle og Fredericia, står bag det, der på de kanter kaldes Mormors Lysshow. Det startede for fem år siden som en venskabelig nabostrid, og i dag funkler haven af 90.000 elpærer.

01/12: Sonnesvej i Fredericia

Martin Falk i Fredericia har udsmykket sine forældres hus med cirka 80.000 pærer forbundet med to kilometer ledning. Han regner med et ekstra elforbrug på 6.000 kroner i december måned.