Kokain kommer bag på MF'ere

16x9

Det kommer bag på politikerne, at der bliver sniffet coke på Christiansborg.

Fundet af kokainrester på tre Christiansborgstoiletter chokerer folketingmedlemmer fra De Radikale og Enhedslisten. Kokainen er blandt andet fundet en gang i Provianthuset, hvor De Radikale og Enhedslisten har kontorer.

Af Morten Romby

I den Radikale folketingsgruppe, der er repræsenteret med 17 medlemmer i proviatnhuset, kommer afsløringen som et chok.

Er du overrasket over, at der er fundet kokainrester på jeres toiletter?

"Det er en meget ubehagelig ting, for er det hos os, nogle af de andre partier eller er det embedsfolk. Det er en enorm ubehagelig mistanke, for hvad skal vi stille op med den. Vi får formentlig aldrig afklaret, hvad der er op og ned," siger Charlotte Fischer (R)

Er der en kokain-kultur på Borgen?

"Kokain er jo et præstationsfremmende stof, og her er jo et meget højt arbejdspres herinde, hvor vi arbejder sent og slider hårdt, men jeg kan slet ikke forestille mig, hvem det kan være. Det er måske en del af pointen, at kokain er mere udbredt, end man lige regner med," siger Charlotte Fischer (R).

Er stikprøvekontrol en mulighed?

"Jeg vil ikke afvise noget, men det er jo lidt drastisk. Jeg er ikke meget for, at vi for eksempel indfører kameraovervågning på toiletterne. Det kan jo være et enkeltstående problem, men vi tager en snak om det på gruppemødet i morgen," siger Charlotte Fischer (R)

Enhedslisten er repræsenteret med seks folketingsmedlemmer i den del af Christiansborg, hvor der altså er fundet kokainrester på flere toiletter.

Er du overrasket over, at der er fundet kokainrester på jeres toiletter?

"Ja det jeg da - det havde jeg ikke lige tænkt over, at der er folk, der bruger kokain herinde," siger Rune Lund (EL).

Er der en kokain-kultur på Borgen?

"Nej, det er der ikke. Jeg har ikke kendskab til, at der er folk, der lige kører en bane ude på toiletterne," siger Rune Lund (EL).

Har I snakket om det i dag?

"Vi aner jo ikke, om det er håndværkere, rengøringspersonalet eller om det er nogle af enhedslisten ansatte. Uanset hvem det måtte være, så er det nogle personer, der har et misbrugsproblem, og det skal vi hjælpe dem med," siger Rune Lund (EL).